Днес и утре са дните на отворените врати в Дома на културата ''Красно село''

Искра Ангелова 11 април 2024 в 12:24 1066 0

Общински културен институт в

Снимка Общински културен институт в "Красно село"

Общински културен институт в "Красно село"

Днес и утре Домът на културата “Красно село“ кани всички културни организации на дни на отворените врати. На всеки кръгъл час започват туровете из пространствата му, като всички посетители ще могат да разгледат изложбената зала, пространствата за съвременен танц и пърформанс, театралната и кино зала, професионалното оборудване, музикалните инструменти и др.

През последните три години Дом на културата "Красно село" е домакин на няколко големи събития като: Pure (Youth) - Свържи се с младостта; The Image Generator - международен фестивал за визуални изкуства, звук и пърформанс; сетивният спектакъл МЕТА-лично; фестивал за съвременно изкуство Sofia Underground International Performance Art Festival; Фестивал на многообразието в партньорство с Музейко и др.

Като част на дейностите на дома, чиято директорка е Ивелина Кючукова, "реализираме театрални представления за деца и възрастни, изложби, литературни салони, концерти на открита външна сцена, уъркшопи, ателиета, кастинги, тематични изложения, били сме локация за български и международни кинопродукции, както и за прожекции на София Филм Фест и Синелибри," разказва неуморно тя.

"Заповядайте на 11 и 12 април от 10 до 16 часа, очакваме ви! За нас е важно да дадем простор на вашите идеи и заедно да ги осъществим," кани тя.

Дом на кулутрата "Красно село" е общински културен институт, самостоятелно юридическо лице съгласно Закона за закрила и развитие на културата, което се финансира от бюджета на Столична община. Дейността му е насочена към осъществяване на общинската политика в областта на културата, съхраняване на постиженията и утвърждаване на високи стойности на предлагания художествен продукт. Институтът е домакин на най-разнообразни сценични и организационни прояви, фестивали, срещи, семинари и пр. Паралелно с традиционните дейности, институтът предоставя и пространства за почасово ползване – репетиции и концерти на балетни и други танцови формации, театрални, хорови и инструментални колективи, изложби и др. Сградата на ДК „Красно село” е разположена в южната част на гр. София край на един от централните столични булеварди сред живописно парково пространство и удобна комуникационна инфраструктура. Той е на два етажа, с обща застроена площ от 4500 кв.м. Въведен е в експлоатация през 1989 год. Обширните и красиво оформени фоайета са удобни за организиране на шоупрограми, модни ревюта, базари и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки