Destructive Creation с импровизиран паметник на параолимпийците в София

OFFNews 14 юли 2016 в 13:47 7244 1

Арт хулиганите от Destructive Creation издигнаха импровизиран паметник на параолимпийците в центъра на София.

Паметникът всъщност представлява лилава инвалидна количка, поставена на свободния постамент пред националния стадион "Васил Левски".

"За националния ни параолимпйски отбор и всички останали, за които всеки ден е олимпиада", са написали в своя Фейсбук от Destructvie Creation.

Акцията на DC била в две части. Първо са карали количката от ателието им до стадиона, а след това са я поставили, отново в тъмните часове на деня, както работят по принцип.

"Масово спортистите в България се подготвят основно по 2 начина - или във ужасни зали и съоръжения без условия, или в чужбина - което прави медалите им още по-заслужени. Това важи с пълна сила и за параолимпийските ни състезатели. Те са много подходящи и добър пример за хора които се справят с всякакви трудности и въпреки всичко не получават заслуженото внимание, за разлика от престрелки, тежки катастрофи и хората с беден речник от всички слоеве на обществото ни. Параолимпийците ни са много добър пример за човешките възможности и силата на духа. На всеки, който е бил в развита държава, са му правили впечатление възрастните и хората с увреждания, които се придвижват навсякъде с най-различни видове колички. Това не значи, че тук такива хора няма - за тях тук навън е опасно", коментираха акцията си Destructive Creation пред сайта "Новини Лондон".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews