Бичето и приятели с нов поглед към ''Тъмна земя'' на Нова Генерация

На 21 май е рождения ден на Димитър Воев, централна алея в Борисовата градина ще носи неговото име

OFFNews 20 май 2022 в 08:06 4518 0

Плакат Димитър Воев
Плакат Димитър Воев

Всяка година на 21-ви май отбелязваме рождения ден на Димитър Воев. Тази година е по-особена – навършват се 30 години от ранната смърт на поета, когато си отиде от нас само на 27 години. От сега нататък една от главните алеи в Борисовата градина в София ще носи неговото име.

С огромна почит към гения на Димитър Воев своят поглед към неговото творчество дават Бичето и "Тонодеро", които съвместно с Tatyana Yoss и Георги Станев записах кавър версия на „Тъмна земя“, част от албума на Нова Генерация от 1991-ва година Forever.

"В Тъмна земя със Светла душа! Димитър Воев завинаги!"- казва Димитър Попов, китарист на "Тонодеро" и музикант от Нова Генерация.

„За мен беше чест! Благодаря Учителю!“ – са думите, с които Бичето представя новата версия на „Тъмна земя“.

Припомняме, че тази събота, 21 май 2022 ще се проведе фестивала „Алеята на Воев“, в рамките на който в 16.00 часа е официалното откриване на алея „Димитър Воев“ в Борисовата Градина в София - между Лятната естрада и Детската площадка “Слончето”.

От 17.00 часа в Дома на киното е извънредна прожекция на новия документален филм “ВОЕВ” с режисьор Биляна Кирилова;

От 18:00 ч., клуб “Маймунарника” в Борисовата градина – Концерт Алея “Нов живот”, с участието на Bingo Symphony Orchestra, Анимационерите, Абсолютно начинаещи, Ревю и други.

Повече за събитието:
https://fb.me/e/1tcKbGKED

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови