Quantcast

Български музикант с нов албум в Лондон

OFFNews Последна промяна на 09 май 2019 в 18:28 3039 1

Александър Кид.

Българският музикант Александър Василков, подвизаващ се под псевдонима Александър Кид (Alexander Kyd), издава своя нов албум в Лондон, озаглавен "Касис" ("Cassis").

Израстнал в София в семейството на българин и рускиня, Василков следва Английска филология в СУ и в Копенхагенския Университет. Работи като учител по английски в България, Китай и Лондон. Успоредно на дейността си в областта на образованието, свири на класическа и електрическа китара като солов изпълнител и композира авторска музика. Учи китара в София при Павел Павлов. Започва музикалната си кариера през 2008 г. със самостоятелни концерти в София.

По време на престоя си в Копенхаген издава един студиен и един концертен албум. Откакто живее в Лондон, работи с музикалния продуцент Дейвид Люелин. Резултатът от това партньорство е студийният албум "Cassis", издаден на 29 април 2019 г. Като гост-музиканти в албума участват английската певица Дебора Екман и американският тромпетист Брант Тилдс.

Музиката е инструментална, на моменти меланхолична и философска. Съдържа елементи на класическа испанска китара, филмова музика, алтернативен рок и в по-малка степен български фолклор. Сред най-важните свои влияния Василков посочва американски и британски композитори на съвременна класическа и филмова музика като Филип Глас, Анджело Бадаламенти, Майкъл Наймън, както и алтернативни рок групи от Великобритания като Radiohead, Tindersticks и Cocteau Twins.

Албумът Cassis може да се намери в платформата Bandcamp - както в различни дигитални формати, така и на диск.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

elanoism

09.05 2019 в 23:02

Линковете в статията не работят?

Албума е тук - https://alexanderkyd.bandcamp.com/