'Българи от старо време' на сцената на Античния театър в Пловдив

ОFFNews Последна промяна на 28 август 2018 в 16:40 1767 0

На 5 септември от 20.00 часа жителите и гостите на Пловдив могат да се насладят на най-любимата българска оперета – „Българи от старо време”, от Асен Карастоянов. 

Спектакълът на Националния музикален театър, който гостува на Античния театър, показва с добросърдечна ирония семейната идилия и романтика на патриархалния българин. Зрителите ще съпреживеят онези отминали времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон.

Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което застрашава годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува заедно с младите, когато се противопоставят на старите разбирания в името на любовта.

120 костюма сменят солистите, хорът и балетът на Музикалния театър по време на двете действия на оперетата „Българи от старо време”. Те са изработени в стила на българската възрожденска живопис. 

Билети за оперетата „Българи от старо време” на 5 септември от 20.00 часа на откритата сцена на Античен театър Пловдив може да купите онлайн на www.eventim.bg и на касата на Античен театър - Пловдив. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !