4 сезон на "Под прикритие" е селектиран за наградите "Еми"

ОFFNews Последна промяна на 13 май 2015 в 20:23 10283 3

Четвъртият сезон на сериала „Под прикритие” е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy. Хитовата българска поредица се състезава в категорията "Драма" за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

С това се похвалиха лично от БНТ, които излъчват и продуцират сериала.

Предни години 1,2 и 3 сезон на сериала също са били селектирани първия кръг на наградите.

„За разлика от предишните номинации, сега „Под прикритие” влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Важно е този път да направим стратегия за целева промоция на „Под прикритие“ по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм, да създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала „Ню филмс интернешенъл ”, заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите "Еми" ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг (полуфиналът) се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12 октомври в Кан. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23 ноември в Ню Йорк.

„Под прикритие” е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата „Най-продаван телевизионен продукт” на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем „Златни корони” на медийната гилдия на международния медиен форум.

Две поредни години - 2013 и 2014г. - „Под прикритие” триумфира на наградите на публиката „Златна бленда”, отнасяйки почти всички престижни статуетки, сред които и за „Най-добър сериал“.

Още първи сезон на сериала беше номиниран за телевизионните награди „Златна нимфа“ в Монте Карло. А с последния – четвърти сезон – миналата година „Под прикритие” бе селектиран на един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва. Също така ежегодно сериалът е представен на най-големите международни пазари за кино и телевизионни продукции – AFM в Лос Анджелис и MIPCOM в Кан.