100 малки балерини представят “Легенди за водата” на 2 юни в НДК

ОFFNews 20 май 2016 в 16:07 2943 0

На 2 юни в зала 1 на НДК повече от сто малки балерини от школата по балет "Vaya Dance Studio" ще стъпят за първи път с пантофките си на сцената в зала 1 на НДК, за да представят спектакъла “Легенди за водата”.

Специална и много важна роля в балетното събитие ще имат и големите музиканти от Quarto Quartet, изпод чиито вълшебни струни на живо, малките феи ще омаят публиката. “Легенди за водата” е балетен спектакъл създаден за деца и изпълнен от деца, а в приказните истории за света на морското дъно ще разпознаем и ще аплодираме морски нимфи, изящни перли, водни духчета и танцуващи сирени.

Сто красиви и очарователни балерини на възраст от 6 до 18 години, ще демонстрират своето майсторство и талант под хореографията на Ваня Рошкова, Кристине Енков, Анета Ченишева и Йоана Йорданова. Музиката в спектакъла ще бъде изпълнена на живо от великолепните Quarto Quartet водени от цигуларя Иван Пенчев. Ще звучат избрани произведения на Клод Дебюси, Габриел Форе, Морис Равел, Ерик Сати и други френски композитори.

Билети за “Легенди за водата” на 2 юни в зала 1 на НДК се продават в Билетен център в НДК и в системата на Ticketportal.bg. Цената им е от 10 до 25 лв., според мястото в залата, а за деца, ученици, студенти и пенсионери – цената на билета е 10 лв. Предлагат се и семейни пакети от 4 билета на цена - 40 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови