Рашидов дава „Златен век“ на Никита Михалков за "изключителен принос към българската култура"

ОFFNews 09 май 2016 в 14:45 5501 3

Никита Михалков в един от филмите си.

Днес, на 9 май, министърът на културата на България Вежди Рашидов замина за Москва на работно посещение, съобщиха от пресцентъра на МК.

Той ще остане в руската столица до 11 май, където ще награди известния руски режисьор, сценарист, актьор и продуцент Никита Михалков с най-високото отличие на Министерството на културата на Република България - „Златен век“ с огърлие.

Отличието ще получи и маестро Валери Гергиев – диригент, художествен ръководител на Мариинския театър, гр. Санкт-Петербург. 

Причината е "техния изключителен принос към българската култура и за развитие на българо-руското културното сътрудничество".

Рашидов също така ще се срещне с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, по време на която ще бъде обсъдено състоянието на двустранното културно сътрудничество и ще бъдат начертани мерки за неговото задълбочаване.

Министърът ще се види и с Генералния директор на Болшой театър Владимир Урин за договаряне на гастроли на Софийска опера и балет в Москва през 2018 г., както и с г-жа Зелфира Трегулова – генерален директор на Държавната Третяковска галерия за договаряне обмен на изложби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

09.05 2016 в 17:37

““““““““...Все още нито един негативен коментар ?!??
УСА за БГ ше ореже надника ;)““““““““““““


ХАХАХААА....те още не могат да се освестят от “БРЕАКИНГ НЮЗА“ с осквернените паметници с..............ФОТОШОП!?!?:))))))))

Великолепна и оглушителна плесница по сороститускити дупари...еваларка на.......майтапчията, а относно ВЕЛИКИЯ Михалков имам забележка единствено към този който връчва наградата.....прекалено ниска топка.....

29585

2

Izalina

09.05 2016 в 16:29

"техния изключителен принос към българската култура и за развитие на българо-руското културното сътрудничество"

не е лошо с повече конретика. клишетата ги знаем.

Иначе Михалков си заслужава всяка една награда и признание

13011

1

Georgi Ganchev

09.05 2016 в 15:22

Все още нито един негативен коментар ?!??
УСА за БГ ше ореже надника ;)