На дъх от лятото с журналиста Костадин Филипов

ОFFNews 17 април 2019 в 09:46 7621 0

Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени с дебютната си стихосбирка  "На дъх от лятото", издание на "Персей". 

Стиховете в "На дъх от лятото" са писани в последните три години. Освен от голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов, книгата е вдъхновена и от семантиката на числото 24. Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стиха (2 по 24) - тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател. Лириката му ни променя, тя ни носи от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов. 

Редактор на стихосбирката е знаменитата поетеса Маргарита Петкова. Автор на картината на корицата и на вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.

Премиерата на "На дъх от лятото" е на 24 април, сряда, от 18:30 ч. в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови