Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руската православна църква предупреди местните момичета да внимават с друговерците

OFFNews 01 юли 2018 в 11:39 3549 1

Руската православна църква се разтревожи за местните момичета покрай световното по футбол, което се провежда в страната.

Причината - страната е наводнена с чужденци от всякакви раси, които търсят забавления извън терена. От Държавната дума също алармираха преди началото на Мондиала дамите да внимават, за да не се увеличи рязко бройката на самотните майки след световното.

В подобна ситуация изпада СССР след олимпиадата в Москва 1980.

"Ние, свещенослужителите, не съветваме нашите гражданки да си избират половинка от друга религиозна традиция", заяви митрополит Иларион Волоколамский, отговорник по външните църковни връзки към Московската патриаршия.

"Подобни семейства могат да срещнат големи проблеми в бъдеще, защото опитът показва, че възникват търкания на религиозна основа.

Ако жената ходи в неделя на църква, а мъжът в петък на джамия, то това определено създава трудности, да не говорим как ще бъде възпитавано детето от един такъв съюз", допълва религиозният водач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

01.07 2018 в 15:24

Човек ще рече, че руското общество изобщо, ама никога не е срещало други религии и култури освен руското православие. Жителите на Татарстан, Дагестан, Калмикия и други такива места населени със сунити, шиити, будисти, комунисти, атеисти, похуисти и тн никога не са били достъпни за вечно търсещия дух на девушката. И няма нито смесени бракове, нито устойчива диаспора в емиграция, нито нищо, от което редовата рускиня да има впечатления кое, па как, па защо.

Ако жената ходи в неделя на черква, а мъжът в петък на джамия, ще могат заедно да извеждат децата в събота. Чудо голямо.

В османската империя си е имало ред - няма такова нещо като смесен брак. Мъжът се покръства в религията на жената (никога обратното) и точка. Ама оная рода имала други празници - тука на балканите само повод ни дай. В Русия до този цивилизационен етап още не са стигнали - ама се движат.
 
X

Подкастът на OFFNews