Quantcast

Заради липса на мнозинство ЦИК не спря новата книга на "Телеграф"

С превантивен сигнал "Да, България" се опита да спре "Маските на задкулистието", но не успя

Николаос Цитиридис Последна промяна на 20 март 2017 в 14:13 6519 3

Снимка OFFNews

Сигнал от "Да, България" към ЦИК се опита да спре от излизане новата книга на в. "Телеграф" със заглавие "Маските на задкулисието", която се разпространява в национален мащаб от днес. Липса на мнозинство в Централната избирателна комисия обаче спъна вземането на принципно решение.

Миналата седмица в разпространителната мрежа заедно с в. "Телеграф" и "Монитор" се предлагаше и друга безплатна книга -  "Крадци на демокрация". Това бе санкционирана от ЦИК отново след жалба на "Да, България". Комисията забрани разпространението на "Крадци на демокрация", но едва след като по-голямата част от тиража й вече бе изчерпан.

В неделя "Да, България" пусна нов сигнал към ЦИК, този път насочен към втората книга "Маските на задкулисието". Целта бе разпространението на книгата този път да бъде спряно предварително.

Докладчик по сигнала е бил говорителят на ЦИК Цветозар Томов, който е дал проект за решение, от което следва глоба за издателя на "Телеграф", но не и спиране на тиража.

Нарушението е по смисъла на чл. 183, ал 4, който забранява използването на агитационни материали, застрашаващи живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Заради липса на мнозинство в Централната избирателна комисия обаче новата книга на в. "Телеграф" "Маските на задкулисието" все пак излезе в многохиляден тираж и може да бъде открита в разпространителната мрежа.

Решението за отхвърляне може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в тридневен срок.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11714

1

OTBPAT

20.03 2017 в 14:15

ЖАлки