За Деня на лекарите: Кръгла маса на тема ''Здравеопазване и екология'' във Велико Търново

Срещата е организирана от кандидата за кмет на града на болярите Йордан Терзийски и екипа му

OFFNews 20 октомври 2023 в 13:08 457 0

Снимка Фейсбук/Йордан Терзийски

По случай Деня на лекарите кандидатът за кмет на Велико Търново, издигнат от "Продължаваме промяната-Демократична България", Йордан Терзийски огранизира кръгла маса на тема “Здравеопазване и екология”. Гост-лектори на събитието бяха д-р Александър Симидчиев и доц. Васил Пандов.

Д-р Красимир Попов е представил програмата за развитие на община Велико Търново в сектор “Здравеопазване” на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ). Представителите на сектора са обсъдили кадровата криза в здравеопазването на местно и национално ниво, съобщи Йордан Терзийски на страницата си в социалните мрежи.

Участниците в срещата са дискутирали какви са предизвикателствата пред областната болница и нивото на заплатите на лекарите и медицинския персонал.

Обсъдени са били и мерки за подобряване на качеството на въздуха. Д-р Александър Симидчиев е дал данни за връзката между замърсяването на въздуха и редица тежки заболявания. "Засилването на контрола и мониторинга са основен приоритет в програмата ни", пише Терзийски.

По време на дискусията е бил поставен акцент върху превенцията на заболеваемостта чрез възможни решения за подобряването на качеството на въздуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки