Тошко Йорданов: Няма страшно да има и трети, и четвърти избори

Коалиции с партии на статуквото няма да правим под никаква форма, Нинова обича да говори ефектни лъжи, заяви зам.-председателят на ИТН

OFFNews 07 юли 2021 в 08:13 15743 3

Подходът към следващото правителство трябва да е практичен. Не е страшно да има и трети, и четвърти избори. 

Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на Има такъв народ, по Нова тв. Коалиции с партиите на статуквото под никаква форма няма да правим, категоричен бе той. По думите му, за да могат да управляват и да има стабилно правителство, партиите на протеста трябва да имат поне 121 депутати. 

Ако българският народ иска промяна, иска правителство и иска промените, започнати от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласуват. „ Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото”, посочи той. 

Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е абсолютна глупост, каза още Йорданов. 

Добро образование, владеене на езици, опит - това са изискванията за бъдещия министър-председател на Има такъв народ. Ще бъде противоположност на Бойко Борисов като качества.  Премиерът ще е по-скоро експерт – това е най-логичното, обясни зам.-председателят на ИТН. 

Предварителни разговори не водим, Христо Иванов има нашите телефони, защото е гостувал в "Шоуто на Слави", коментира Йорданов по повод думите на съпредседателя на Демократична България, че нямат контакти с ИТН. 

Не искаме празен чек от избирателите. Избирателите не гласуват за коалиция, гласуват за хора и програми. Искаме гласове за нас, не за други партии, каза още Йорданов. 

Дали някой от служебното правителство ще бъде поканен да остане в следващия кабинет ще стане ясно след 11 юли, категоричен бе той. 

Корнелия Нинова обича да говори ефектни лъжи. Жената има фантазия. Илко Стоянов - новият кмет на Благоевград, никога не е бил член на ГЕРБ, заяви Йорданов по повод думите на лидера на БСП, че ГЕРБ и ИТН са се прегърнали на вота в Благоевград. 

Слави Трифонов никога не е имал бизнес с Васил Божков, заяви Йорданов и отказа да коментира думите на Божков, че е имал среща с Трифонов преди да замине за Дубай. Питайте него защо прави сега такива изявления, посъветва той. 

Определения с една дума за: 

Бойко Борисов - човек, който трябва да има среща с правосъдието. 

Румен Радев - човек, който изпълва със съдържание президентския пост. 

Слави Трифонов - там има всичко. 

Корнелия Нинова - ще си замълча. 

Иван Гешев - човек, който не трябва да бъде на този пост.

Мая Манолова - беше прекрасен омбудсман. 

Смяната на главния прокурор е тежка и сложна процедура. Тя не зависи от нас. Това, което може да се направи, е децентрализация на прокуратурата, каза Йорданов. 

Той призова хората да осъзнаят отговорността на тези избори и обяви, че очаква ИТН да има по-добър резултат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2039

3

Срам

07.07 2021 в 15:46

Тошко, ако четеш коментарите помисли над идеята да се премахне изобщо органа главен прокурор! И нека прокуратурата си остане в съдебната власт! Не се подлъгвайте по акълите на хора, които нямат за цел изчистването на държавата.

23293

2

Стефан

07.07 2021 в 15:19

Да, по принцип. Страшното е, че в изборите са забъркани такива неадекватни клоуни като Тошето Практичния.

3162

1

Grigor Arssov

07.07 2021 в 10:54

Идат нови избори и ще лъсне истината!!!
Каквито и мечти да имат някои новородени “партийки", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори, даже и първи да са, пак ще трябва коалиция и пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които правехте 135 сигурни гласа в предишното НС за изгонването на байХ0я!!!!!
Това искаше протеста та дори ако трябваше и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която също е част от протеста и е единствената парламентарна партия бореща се против ГЕРП и статуквото....
И кои са партиите на протеста, че не се сещам... ИТН ли!!! ... че лидера им не сме го виждали там.... мая манолова я гонеха от протеста, а христо ивановци стояха отстрани като застарели моми... в протеста имаше повече БСП отколкото всички мераклии за облаги от протеста!!!

И не забравяйте за да премахнат Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
А знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!