Цветанов: Патриотичният фронт и АБВ са най-коректните ни партньори

OFFNews 02 ноември 2015 в 10:42 3313 1

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Най-коректните ни партньори преди балотажа бяха Патриотичният фронт и АБВ", обяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

По думите му, настроенията в Реформаторския блок не съответстват на толерантното поведение на ГЕРБ, на фона на резултатите. Според Цветанов е имало много неискреност от страна на реформаторите.

Според неговите думи в Шумен реформаторите са поискали поста Областен управител, два заместник-кмета и др. за да подкрепят кандидата на ГЕРБ и нов управник Любомир Христов в балотажа. Исканията им са били отхвърлени, каза Цветанов.

"След тези избори ГЕРБ се натоварва с много повече отговорност", категоричен беше той. След вота е ясно, че ГЕРБ печели 1727 общински съветници в страната, 129 кметове на общини и 22 области.

Цветанов поздрави всички избрани кметове в страната, както тези на партията, така и на другите политически сили.

Той предели като голяма изненада вота в Добрич, където кандидатът на РБ Йордан Йорданов печели срещу този на ГЕРБ Детелина Николова, след сериозно изоставане след вота на първия тур.

По думите му междуособиците в местния вот няма да повлияят на управлението на национално ниво.

Вторият човек в в партията на Бойко Борисов призова за обективност и съобразяване с представителната извадка на резултатите от изборите за общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови