Радан към Цветанов: И дума не може да става за извинение

ОFFNews 25 октомври 2015 в 21:31 4580 3

"Не може да става дума за извинение", заяви пред "Нова телевизия" Радан Кънев по повод искането на Цветан Цветанов Реформаторите да поднесат своите извинения за нападките към Йорданка Фандъкова, Иван Портних и др.

Според него РБ е водил изключително толерантна кампания и може да поздрави Фандъкова и Портних за победата им, но не и да се извинява, защото всички са видели острата и груба атака на Цветанов срещу членове на РБ по време на предизборната кампания.

Кънев е доволен от резултати и отбелязва, че ГЕРБ и РБ имат с 1-2% повече от парламентарните избори, което показва, че коалицията се харесва на хората и дори да има искри между двете политически сили, не трябва да се говори за тях, а да се запази добрият тон.

Той отбеляза, че резултатът на Блока е рекорден в София, а на много места изненадващо добър като в Шумен и Кърджали. "Увеличава се политическото влияние на РБ в цялата страна", коментира политикът.

На много места ще има балотажи и Реформаторите ще подкрепят кандидатите на ГЕРБ на местата, където нямат свои хора.

Кънев отказа да отговори на въпроса на Цветанов "Каква игра ще играете?", защото е отговорен политик и пред страната ни стоят много по-важни предизвикателства в Брюксел и на границата, за да си позволим вътрешни конфликти.

Лидерът на ДСБ смята да обсъди с колегите си въпросa за предстоящите президентски избори, където се появиха слухове, че той ще се кандидатира. Кънев обаче подкрепя идеята в десницата да се направят вътрешни избори, които да изберат кандидатура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!