Цацаров поиска имунитета на още двама кандидати за местния вот

OFFNews 23 октомври 2015 в 16:18 1908 1

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в ЦИК искане за сваляне на имунитета на двама кандидати за местните избори - Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас, и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево.

Емин е четвърти в листата на партия "Солидарност", чийто председател и лидер на ромското мешере Христо Младенов заплаши, че в България може да стане бунт или дори гражданска война след репортажи на журналист. 

Срещу него е образувано досъдебно производство за купуване на гласове на 20 октомври.

Според обвинението на 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил с. Извор, община Бургас, и дарил на шест души в тежко материално положение по една печка за отопление. На предаването на дарението присъствал и Ахмед Емин, който обещал на същите хора, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат, ще им даде и по една пералня. Той подчертал също кой е номерът на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза. 

Производството срещу Димитър Орехов, кандидат за кмет на с. Татарево, област Пловдив, е за наркотици.

При извършено претърсване в имота на Орехов в селото и в оранжерия в двора на къщата му, са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Установено е че в оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!