Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник в Брезово

OFFNews 22 октомври 2015 в 17:01 2489 0

Главния прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес искане до Централната избирателна комисия за снемане имунитета на кандидата за общински съветник в община Брезово Иван Мъйнов Иванов, съобщиха от прокуратурата.

Под ръководството на районната прокуратура в Пловдив вчера е извършено претърсване и изземване в жилище и стопански постройки в село Зелениково, ползвани от 35-годишния мъж.

Под едно от леглата в жилището на Иванов са открити и иззети 32 броя стръка канабис, а на тавана на къщата са открити и иззети 110 броя стръкове от същото растение, поставени да се сушат. 

Иван Иванов е регистриран от местната избирателна комисия за общински съветник в община Брезово. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Иван Иванов се ползва с имунитет и срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до ЦИК за даване на разрешение Иван Мъйнов Иванов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови