Цацаров поиска имунитета на кандидат за кмет, купувал гласове

OFFNews 21 октомври 2015 в 11:11 3601 3

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитета на кандидата за кмет на хасковското с. Узунджово Деян Ванчев, издигнат от коалицията на кмета и кандидат за пети мандат Георги Иванов "За Хасково". 

Това съобщиха от прокуратурата. 

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове. От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Деян Ванчев от края на септември до 13 октомври при условията на продължавано престъпление е предложил на едно лице 30 лева и е дал на други 5 лица по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат. Установено е също, че в края на септември Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция, пише в съобщението на прокуратурата.

Деян Ванчев е регистриран с решение на ОИК Хасково от 19.09.2015 г. като кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от коалиция. От деня на регистрацията си като кандидат за кмет Деян Ванчев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Деян Ванчев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършените от него престъпления против политическите права на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!