ГЕРБ даде на прокуратурата Мирчев и Кадиев за "подмяна на вота в София"

Последна промяна на 16 октомври 2015 в 11:10 1973 2

Прокуратурата да провери твърденията на БСП и коалиция „Сердика“ за подмяна на вота в София. 

Това поиска столичната организация на ГЕРБ, която обяви, че е внесла сигнал до главния прокурор по случая.  

В последните няколко дни двама от кандидати за кмет на София тиражират в публичното пространство информация за подготвена схема за манипулации на вота в столицата. Всеки български гражданин, в това число и хората, заемащи публични длъжности, които разполагат с информация за престъпления, са длъжни да уведомят веднага разследващите органи, за да бъде извършена незабавна проверка, припомнят столичните гербери. Недоумение буди фактът, че нито кандидатът за кмет на София на БСП Михаил Мирчев, нито кандидатът за кмет на коалиция „Сердика“ Георги Кадиев не са предоставили факти за твърденията, които разпространяват, на компетентните органи. ПП ГЕРБ още вчера внесе сигнал до главния прокурор, в който поискахме твърденията, които разпространяват двамата политици, да бъдат проверени своевременно, се казва в текста. 

ОТ ГЕРБ в София пишат още: 

Настояваме двамата кандидати за кметове да предоставят на разследващите органи всички факти, с които разполагат. Ако не го направят, каквото е поведението им до момента, основателно ще смятаме, че те съзнателно разпространяват лъжливи твърдения. Тези опити за манипулация биха имала два ефекта. От една страна, да откажат повече граждани от това да упражнят правото си на глас. А от друга, тези кандидати да намерят предварително оправдание за своя изборен резултат. 
Призоваваме българските граждани да бъдат активни, да упражнят правото си на глас, защото това е единственият начин ефективно да се противопоставим на всички манипулации, които се правят в последните седмици преди изборите.
Организацията на изборния процес се осъществява от Централната избирателна комисия, Общинските избирателни комисии и Секционните избирателни комисии, които спазват разпоредбите на Изборния кодекс. Напомняме, че този Изборен кодекс беше изготвен и приет изцяло от БСП в миналото народно събрание. 

Георги Кадиев написа вчера във фейсбук: В София се готвят да използват членове на секции и застъпници като начин за купуване на гласове и при ниска активност могат да успеят да изкривят вота и да вкарат общински съветник. 

Проф. Михаил Мирчев пък обяви в сряда, че "и в София се готви "просто си платихме вота, но няма запис". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2015 в 13:05

Има кой да гласува за тях, и не са само пенсионери и селяндури. Те са алтернатива и единствена опозиция, ако не броим ДПС, в този момент. За ДПС ли да гласуваме?

16.10 2015 в 11:43

Червените престъпници още не могат да осъзнаят, че в София никой не иска да гласува за тях! Тук живеят осведомени хора, не тъпи селяндури като по селата където все още има малоумни пенсионери да гласуват за тях!