Татяна Дончева: Това е фашизоидна държава

OFFNews - Бургас 20 октомври 2016 в 19:10 8002 3

Снимка OFFNews

Кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов имаха две срещи днес с бургаската общественост. Дончева разговаря с академичната общност, юристи и граждани на тема „Конституционни реформи“, а след това се срещна с представители и на граждански сдружения.

Пред бургазлии тя показа, че е запозната с проблемите на града, свързани с презастрояването и с общинските дългове. И добави, че по време на продължаващата предизборна кампания непрекъснато се внушава на хората, че ситуацията е предрешена.

Непрекъснато се манипулират българите, че ГЕРБ ще спечелят изборите, а, ако не ги спечелят, ще фалшифицират вота, допълни Дончева. А за тях е необходимо да запазят властта, защото до 2020 г. има пари за разпределяне, каза кандидатът за президент.

В крайна сметка, това е фашизоидна държава. Да, Европа харесва това. Европейските политици смятат, че е много предпочитано да имат в България партньори, които винаги „подадакват“, никога нямат позиция и че те са изключително удобни. В крайна сметка – къде сме ние в това? Кой се възползва и защо? Не е извинение да се страхуваш!“, заяви Татяна Дончева.

Трябва да намерим сили да се противопоставим на статуквото с ресурса на хората, които не са част от него, подчерта Дончева. Тя заяви, че няма и кой и да посочи грешките на управляващите, защото няма опозиция, а между ГЕРБ и БСП има симбиоза. Кандидатът за президент заяви, че може да даде на хората надежда и енергия, а екипът й е подготвен.

Аз знам, че Минчо (Спасов – б.а.) не могат нито да го купят, нито да го уплашат. Смятаме също така, че президентската институция е колективна работа. Не е президент с придружител. Вицепрезидент, който населява един кабинет с две секретарки и отговаря за бесарабските българи. Президентската институция е хубаво да бъде колективно начинание, където хората се събират, за да мислят по въпросите и за да може да се измисли нещо, което е възможно най-добро. Имаме късмета, че сме били два мандата, имаме представа от хората, които разбират в България от национална сигурност. От друга страна – дипломатите също са ни добре познати. Ние наистина смятаме, че с колективни усилия и с един сериозен екип, проверен във времето, и недопуснал да бъде омаскарен, можем да свършим повече работа“, добави Татяна Дончева.

Тя отговори и на въпросите на бургазлии, свързани с презастрояването в морския град и бъдещето на армията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!