Слоганът на ГЕРБ за евроизборите: "България няма време за губене"

Нели Чолашка 31 март 2014 в 17:05 4537 5

Снимка ГЕРБ

Слоганът на ГЕРБ и шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Слоганът на ГЕРБ за предстоящите европейски избори е "България няма време за губене". Той беше обявен от Елен Герджиков (председател на Столичния общински съвет), който пише посланията на партията още от 2007 г.

На предишни избори слоганите бяха "Открито управление", "България може", "Как градим България" и "Имаме воля".

Начело на предизборния щаб на ГЕРБ отново ще е Цветан Цветанов. "Предизборният щаб ще се води от Цветан Цветанов. Това съм аз", самопредстави се зам.-председателят на ГЕРБ.

Негови заместници ще са социоложката Румяна Бъчварова (беше шеф на кабинета на Бойко Борисов, когато беше премиер) и Цветомир Паунов, областен координатор на партията в София.

В щаба са и още доста ГЕРБери, които в момента са депутати.

Партията е привлякла в предизборния си щаб и Стефан Стойчев от Чирпан, който през лятото на 2011 г. помогна на много хора да се измъкнат от горящ автобус на магистрала "Тракия" и беше обявен за мъжа на годината.

Младежите на ГЕРБ пък от дни чакат пред Централната избирателна комисия и пазят ред, за да може партията отново да се регистрира първа за изборите.

Днес ЦИК е решила, че ще започне да приема документите на партиите коалициите от 3 март - четвъртък. Партиите имат срок да се регистрират до 9 март, а коалициите - до 14 март.

От ГЕРБ все още отказват да обявят всички имена в листата. Ясно е, че водач ще е Томислав Дончев, бивш кмет на Габрово и бивш министър, отговарящ за усвояването на европейските фондове.

Негови подгласници са Андрей Ковачев и Мария Габриел, които и в момента са евродепутати, избрани с листата на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови