"С какво да стрелят граничарите ни, с дъвки ли?"

Калоян Константинов 21 октомври 2015 в 18:42 7796 3

Снимка OFFNews

Веселин Теофилов (вляво) и Ангел Джамбазки.

С какво да са въоръжени граничарите ни, ако не с бойни патрони, с дъвки ли, запита кандидатът за кмет на София от ВМРО по време на откриването на предизборната кампания на партията му в район "Илинден".

Думите му бяха във връзка със скандала с убития афганистански мигрант от български граничар на 16 октомври. Той се зачуди и с какво се пазят границите на останалите държави и предположи, че това може би се прави с камъни и прашки.

Като пример Джамбазки изтъкна границата между САЩ и Мексико, където "умират едни бедни мексиканци, но никой не жали за тях", докато тук за един убит нелегален мигрант e станал невероятен скандал.

Националистът се възпротиви на мнението на "либералните лигльовци", които твърдят, че преди 100 години сме приели огромни бежански потоци с отворени обятия, като сега трябва да направим същото. Според него разликата е, че тогава в България да търсят помощ са дошли други българи или православни християни, които са имали общ поглед към света, ценности, морал и т.н.

Според него е смешно и твърдението, че бежанците, които всъщност са имигранти, са майки с деца, а реално са "мъже с бради до кръста", пошегува се той.

На срещата с жителите от "Илинден", провела се в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“, бяха още и кандидатът на ВМРО за кмет на района Веселин Теофилов, зам.-областният управител на София и председател на Национално движение "БГ патриот" Петър Харалампиев, народният представител Султанка Петрова и водачът на листата за общински съветници на партията Карлос Контрера.

Теофилов заяви, че е реалист и знае, че няма да спечели изборите от първи път, но със сигурност ще се яви на балотаж, където шансът за победа е огромен. Той изтъкна, че нито един друг кандидат за кмет в района не се е разходил по улицата, в градинките, не е посетил местните кафета и домове, за да се срещне с избирателите си.

Според него е недопустимо сегашният кмет на "Илинден" да не живее в самия квартал, ами да е от "Надежда", тъй като той не се обвързва с проблемите на хората в квартала, ами като му свърши работното време се прибира вкъщи, без да го интересува.

Депутатът от ВМРО Султанка Петрова припомни, че нито един член, политик и симпатизант на партията не е станал част от обръчите фирми на управляващите партии, които са донесли страданието на българския народ.

На свой ред Петър Харалампиев напълно се противопостави на мълвата, че в квартала ще бъде открито общежитие за незаконни имигранти, което беше бурно подкрепено от присъстващите.

Водачът на листата за общински съветници обвини властта в София, че пренебрегва кварталите извън центъра и още няколко знакови места, където се влагат пари и се водят чуждестранните гости да се снимат и да се хвалят пред тях колко е добре.

В същото време кварталните градинки, улици, блокове и т.н. се разпадат и никой не влага пари в тях. Според Контрера група чиновници вземат решенията, а на настоящия кмет не може да се разчита да защити интереса на жителите на "Илинден", защото от него нищо не зависи.

Точно заради това Западен парк е в ужасно състояние, а "Илинден" лека по лека става тъмно и мръсно гето без полиция и държава. Това се дължи и на циганското гето, което се разраства и пречи на хората да живеят нормално. Така бездействието на общината е оставило Захарна фабрика, която е паметник на културата от европейско значение, да се разруши. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови