Quantcast

"С какво да стрелят граничарите ни, с дъвки ли?"

Калоян Константинов Последна промяна на 21 октомври 2015 в 18:42 6396 3

1/1

Снимка OFFNews

Веселин Теофилов (вляво) и Ангел Джамбазки.

С какво да са въоръжени граничарите ни, ако не с бойни патрони, с дъвки ли, запита кандидатът за кмет на София от ВМРО по време на откриването на предизборната кампания на партията му в район "Илинден".

Думите му бяха във връзка със скандала с убития афганистански мигрант от български граничар на 16 октомври. Той се зачуди и с какво се пазят границите на останалите държави и предположи, че това може би се прави с камъни и прашки.

Като пример Джамбазки изтъкна границата между САЩ и Мексико, където "умират едни бедни мексиканци, но никой не жали за тях", докато тук за един убит нелегален мигрант e станал невероятен скандал.

Националистът се възпротиви на мнението на "либералните лигльовци", които твърдят, че преди 100 години сме приели огромни бежански потоци с отворени обятия, като сега трябва да направим същото. Според него разликата е, че тогава в България да търсят помощ са дошли други българи или православни християни, които са имали общ поглед към света, ценности, морал и т.н.

Според него е смешно и твърдението, че бежанците, които всъщност са имигранти, са майки с деца, а реално са "мъже с бради до кръста", пошегува се той.

На срещата с жителите от "Илинден", провела се в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“, бяха още и кандидатът на ВМРО за кмет на района Веселин Теофилов, зам.-областният управител на София и председател на Национално движение "БГ патриот" Петър Харалампиев, народният представител Султанка Петрова и водачът на листата за общински съветници на партията Карлос Контрера.

Теофилов заяви, че е реалист и знае, че няма да спечели изборите от първи път, но със сигурност ще се яви на балотаж, където шансът за победа е огромен. Той изтъкна, че нито един друг кандидат за кмет в района не се е разходил по улицата, в градинките, не е посетил местните кафета и домове, за да се срещне с избирателите си.

Според него е недопустимо сегашният кмет на "Илинден" да не живее в самия квартал, ами да е от "Надежда", тъй като той не се обвързва с проблемите на хората в квартала, ами като му свърши работното време се прибира вкъщи, без да го интересува.

Депутатът от ВМРО Султанка Петрова припомни, че нито един член, политик и симпатизант на партията не е станал част от обръчите фирми на управляващите партии, които са донесли страданието на българския народ.

На свой ред Петър Харалампиев напълно се противопостави на мълвата, че в квартала ще бъде открито общежитие за незаконни имигранти, което беше бурно подкрепено от присъстващите.

Водачът на листата за общински съветници обвини властта в София, че пренебрегва кварталите извън центъра и още няколко знакови места, където се влагат пари и се водят чуждестранните гости да се снимат и да се хвалят пред тях колко е добре.

В същото време кварталните градинки, улици, блокове и т.н. се разпадат и никой не влага пари в тях. Според Контрера група чиновници вземат решенията, а на настоящия кмет не може да се разчита да защити интереса на жителите на "Илинден", защото от него нищо не зависи.

Точно заради това Западен парк е в ужасно състояние, а "Илинден" лека по лека става тъмно и мръсно гето без полиция и държава. Това се дължи и на циганското гето, което се разраства и пречи на хората да живеят нормално. Така бездействието на общината е оставило Захарна фабрика, която е паметник на културата от европейско значение, да се разруши. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2015 в 14:58

ЦИТАТ: Протокол "А" №229 от 31.10.1959г. с Решение на ПолитБюро на ЦК на БКП http://tinyurl.com/on5ndpd за ЦИГAHИЗAЦИЯТA на България (Яшар Замфиркьов - Тато и Пънчо Кубъдън - Бато): "Въпроси на дневния ред: IV. Относно уреждане положението на онези трудещи се ЦИГAHИ, които желаят да се регистрират като БЪЛГАРИ. Докладчик: др. П. Кубадински. РЕШЕНИЯ: Смята за правилно да се уреди положението на онези трудещи се ЦИГAHИ, които се чувствуват БЪЛГАРИ и искат да се регистрират като БЪЛГАРИ ... Във връзка с това Министерството на правосъдието да внесе в едномесечен срок предложение за изменение на правилника за водене на регисътите за гражданското състояние, в смисъл да се даде възможност на народните съвети да иазвършват промени в графа "произход" по писмена молба на трудещиъе се от националните малцинства, които желаят да се регистрират като БЪЛГАРИ. Да се даде възможност на родителите, които желаят, да регистрират новороденоте си деца като БЪЛГАРИ." http://tinyurl.com/pflb5ry СО КЕРЕЗ, СО МAНГEC КЛОУНАДАТА Kapaкaчaн Лeгкocтyп Mиxo Джaмбaз Koнтpepa Mypджo ... мaнгaл от Bлaшкo-Meнгянcкaтa Paзбoйничecкa Opдa - БaHДa на ДС и БКП http://tinyurl.com/qb587e2

21.10 2015 в 21:19

А тоя дето преди 2 години беше от рзс пак кандидат за кмет на илинден и живее в люлин и нз и той кво става в квартала и никой не го знае него къв го играе? раздава на хората по 100лв за глас точно тоя теофилоф и пак не гласуваха за него

21.10 2015 в 19:59

Защо изобщо трябва да имат оръжие. Да пратят болния фикус барабар с всичките облещени чукалчета и каракачанчета с потури на границата. Като дъхнат по веднъж на мигрантите в несвяст ще ги троснат до един. Хем хуманно, хем евтино.