Румен Петков: Парите за купуване на гласове идват от контрабанда и наркотици

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2014 в 14:12 3409 3

Румен Петков

"Уверен съм, че АБВ ще бъде част от следващия парламент, не само защото в нашите листи има сила и качество, а и защото още от самото начало заявихме категорично, че ще се борим за връщане на държавността. Хората искат отново да придобият усещане за държавност."

Това заяви в ефира на ТВ7 водачът на листите на Коалиция АБВ за 15 МИР – Плевен и 30 МИР Шумен Румен Петков.

"Ние ще се борим и за развитие на икономиката и енергийния сектор. Ще водим политика за изпълнение на поетите пред избирателите ангажименти. Ще отстояваме и тезата си, че страната ни има нужда от единение. Крайно време е политиците у нас да седнат на една маса и да определят няколко основни приоритета за развитие на България, по които да работят единно и дългосрочно, без значение от това кой управлява държавата", посочи още Петков.

В отговор на въпрос Петков - бивш вътрешен министър - коментира и управлението на МВР от служебния кабинет.

Според него ведомството е разтърсвано от проблеми и голяма част от тях се дължат на начина, по който то се ръководи.

"Главният секретар на тази институция показа, че не умее да създава организация за провеждане на избори. Това бе особено видно по време на евровота, който бе белязан от масова търговия с гласове", посочи Петков.

В заключение Румен Петков отправи за пореден път призив към българите да не продават своя глас.

"Парите, с които се купува правото на избор, идват от контрабанда и наркотици, и всеки който е решил да продаде гласа си, трябва да знае, че това рефлектира директно върху качеството му на живот и води до реална заплаха за сигурността и бъдещето на неговите деца", завърши Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 22:30

Тоя червен боклук се върти като мокра връв. Ние не сме забравили кой и с каква цел създаде мутрите, "борческите" групи, организира кражбите по митниците и пр. и пр...
Сега тази диария се прави на "държавник"...

13.09 2014 в 17:58

Другарю Петков, ами нали вие защитихте Маргините и с широка усмивка ги нарекохте "нашите момчета"!

13.09 2014 в 17:41

"... защото в Родната ни икономика винаги ще има фирми, които имат право да не плащат данъци и акцизи. и винаги ще има икономически субекти, които ще са освободени от мита и налози по вноса и износа. и всичко това е ще е така, уважаеми г-н "Х", докато в Родината ни има политически организации, които ежеминутно се нуждаят от много безотчетни пари. много и като пари, много и като безотчетни ..."
защо ли ми звучи като поучителен монолог на един финансов министър, станал повод за раздялата му с един шеф на митници, познат преди това на публиката като данъчен инспектор, а ако щете ревизор ?