Румен Петков: Парите за купуване на гласове идват от контрабанда и наркотици

OFFNews 13 септември 2014 в 14:12 4097 3

Румен Петков

"Уверен съм, че АБВ ще бъде част от следващия парламент, не само защото в нашите листи има сила и качество, а и защото още от самото начало заявихме категорично, че ще се борим за връщане на държавността. Хората искат отново да придобият усещане за държавност."

Това заяви в ефира на ТВ7 водачът на листите на Коалиция АБВ за 15 МИР – Плевен и 30 МИР Шумен Румен Петков.

"Ние ще се борим и за развитие на икономиката и енергийния сектор. Ще водим политика за изпълнение на поетите пред избирателите ангажименти. Ще отстояваме и тезата си, че страната ни има нужда от единение. Крайно време е политиците у нас да седнат на една маса и да определят няколко основни приоритета за развитие на България, по които да работят единно и дългосрочно, без значение от това кой управлява държавата", посочи още Петков.

В отговор на въпрос Петков - бивш вътрешен министър - коментира и управлението на МВР от служебния кабинет.

Според него ведомството е разтърсвано от проблеми и голяма част от тях се дължат на начина, по който то се ръководи.

"Главният секретар на тази институция показа, че не умее да създава организация за провеждане на избори. Това бе особено видно по време на евровота, който бе белязан от масова търговия с гласове", посочи Петков.

В заключение Румен Петков отправи за пореден път призив към българите да не продават своя глас.

"Парите, с които се купува правото на избор, идват от контрабанда и наркотици, и всеки който е решил да продаде гласа си, трябва да знае, че това рефлектира директно върху качеството му на живот и води до реална заплаха за сигурността и бъдещето на неговите деца", завърши Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!