Румен Петков: Досиетата от КТБ са новият лост за натиск

ОFFNews 07 август 2014 в 09:50 3615 6

Румен Петков
Румен Петков

Досиетата от КТБ за нов модерен механизъм за шантаж - сега вече говорим не за досиета от КГБ, а от КТБ, заяви в интервю за Нова тв представителят на АБВ Румен Петков.

Вече два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е считал г-н Пеевски за незаобиколим фактор в българската политика и той избягва да отговори на този въпрос. Това е страшно – ако един вътрешен министър се съобразява по този начин, това обяснява генезиса на законопроекта за ДАНС, с който практически беше съсипано МВР”, допълни Петков.

„Ако погледнете специфичните избирателни секции, където има концентрация на ромски гласове, ще видите, че там доминират "България без цензура" и ДПС. Моето убеждение е, че правоохранителната система в редица дирекции покриваше или правеше невъзможна борбата с купуването на гласове”, коментира Петков. Според него това е опънат политически чадър. „Да се излезе и да се каже – Делян Пеевски не се е срещал във Велинград с директора на пазарджишката полиция, не е участвал Цветлин Йовчев и въпросът приключва”, призова той.

АЕЦ

Новото служебно правителство трябва да извади споразумението с американската компания "Уестингхаус" за строеж на нов блок в АЕЦ "Козлодуй", апелира още Петков. Той попита дали кабинетът на Орешарски е поемал ангажимент да строи на българска територия и хранилище за отпадъчното ядрено гориво. По думите му новият блок ще се изгражда цели 15 години. "Ние не сме срещу 7-ми реактор в Козлодуй, но искаме да са ясни условията", допълни представителят на АБВ.





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови