Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: Можем да продължим да управляваме с Реформаторския блок

Премиерът прекъсна брифинга и излезе от залата в момента, в който чу въпрос на английски език

OFFNews 25 октомври 2015 в 21:14 3063 0

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

"Можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно и с цялата си отговорност."

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в коментар за изборите от Брюксел по повод резултатите на ГЕРБ и коалиционните партньори от Реформаторския блок и АБВ.

Преди изборите премиерът беше дал знак, че ще има "преосмисляне" на коалиционното управление в зависимост от показаните резултати.

"Прилично се представиха (Реформаторите - бел. ред.). Всички сме си на местата. Трябва да се опитаме да продължим напред. Самите резултати показват, че към момента нищо по-добро от това не може да се сътвори - ГЕРБ и Реформаторите имат повече от всички останали. Като се прибавят АБВ и Патриотите, се получава достатъчно стабилна коалиция."

Той похвали и БСП и ДПС, които се представили "достатъчно силно". "Заслужават да им обръщаме внимание и да ги зачитаме като опозиция."

"ГЕРБ толкова категорично печели, че нито могат да ни упрекнат в купуване на гласове, нито в полицейска намеса." Така премиерът отговори на обвиненията в купуване на гласове и използване на репресивния апарат за получаването на изборен резултат в полза на ГЕРБ.

По отношение на референдума за електронното гласуване, чието въвеждане в крайна сметка ще се решава от парламента, Борисов заяви, че се надява народните представители да отворят тази възможност за избирателите.

Той не пропусна да "поздрави" "Кольо Колев - никога непозналият резултат от избори червен социолог".

Премиерът прекъсна брифинга в момента, в който чу въпрос на английски език. "По-късно ще ви отговоря на вас, сега за изборите", каза той на български и излезе от залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!