Парламентът две седмици почивка, за да не се води в него предизборна кампания

OFFNews 06 октомври 2016 в 10:11 3038 2

Две седмици преди 6 ноември парламентът да не работи, но само да няма пленарни заседания, а комисиите да продължат работата си.

Това обмислят от ГЕРБ - каза в парламента зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Днес парламентът отново започна работа 40 минути по-късно, тъй като не успя да събере кворум. В кулоарите се говореше, че депутатите от БСП и половина от ДПС не са се регистрирали нарочно и така не са се събрали нужните народни представители, за да започне работа парламентът. Двете групи постъпиха така и миналата седмица в протест срещу управляващите. След половин час почивка депутатите се регистрираха и започнаха работа.

"Не можем да се сърдим на опозицията", каза Цветанов и уточни, че за да не се изпада в такива ситуации, се обмисля парламентът да не работи две седмици преди 6 ноември, когато са изборите за президент на страната.

По думите му тъй като партиите са в предизборна кампания и за да няма политически кампании в парламента е по-добре така.

Работата на комисиите обаче продължава, тъй като има много важни точки от дневния им ред, като например бюджета на страната.

Цветанов коментира и сигналите, че се очаква да има вот на недоверие, иницииран от БСП и с подкрепата на ДПС и АБВ, е популистки в този етап - един ден преди да започне предизборна кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

06.10 2016 в 10:43

Много ясно!
Все пак наща мама е казала: "Обикновените работещи не може да се сравняват с депутатите" Така че ние бачкаторите, баламите, робите и тн от догодина няма да "сливаме" почивните дни, но пък нашите мамки ти татки ще си почиват когато рещат. Е ние пак ще си им плащаме цялата заплата де, ама така сме плебеите.

25665

1

Victimized

06.10 2016 в 10:38

Е , ама много ясно . Спрете и телевизии и радия , за да не случайно някой да ни каже да не гласуваме за Це.Ца. ....