Нинова: Ниската избирателна активност е поредният много тежък знак

Кристина Минчева 09 юни 2024 в 21:36 965 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/ЦВЕТАНА АРАНГЕЛОВА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Без изненада - БСП заявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ. Лидерът на партията Корнелия Нинова каза само, че е притеснена от ниската избирателна активност.

"Притеснени сме от ниската избирателна активност. Това е поредният много тежък знак към всички политически партии и цялата система. Всички трябва да си направим извода от това и да вземем мерки", заяви Нинова.

Тя отказа да коментира първите резултати от екзит половете на социологическите агенции.

"Действия оттук нататък ще коментираме след като излязат окончателните резултати", беше категорична Нинова.

Според данните до момента партията се нарежда на пето място.

    Кристина Минчева

    Кристина Минчева е завършила журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от вътрешна и международна политика, по-специално от процесите в Близкия изток. Занимават я и теми, свързани с борбата с дезинформацията и фалшивите новини, човешките права и бежанците.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    17439

    2

    мнение от IP

    10.06 2024 в 15:09

    БСП и под 4% да падне, Нинова ще се притесни само от ниската избирателна активност:)

    2104

    1

    Mateevk

    09.06 2024 в 21:54

    А, притеснени сте? Ама не бяхте притеснени, когато с Григорова навсякъде тръбяхте, че няма как при такава малка разлика на кметския вот, да не е имало фалшификации и жалба даже подадохте, при положение, че можехте за ден-два да проверите сами протоколите на сайта на ЦИК, за да се убедите, че никаква конспирация няма фаворитката ви Григорова просто е загубила изборите, макар и с малко. После се скарахте и сега изведнъж - Ама защо е тази ниска избирателна активност? Защото не спряхте да лъжете хората ,че изборният процес е нечестен. Да, той не е съвършен, но защо веднъж не казахте, не показахте и най-важното не доказахте как точно се случва манипулирането на вота, вкл. с машините, за които именно вие най-много настоявахте да се използват като гаранция за честен вот.