МВР и ЦИК разрешиха да празнуваме 24 май

OFFNews Последна промяна на 07 април 2014 в 15:00 2506 2

Снимка МОН

МВР и ЦИК разрешиха да има шествия за 24 май, който съвпада с деня за размисъл преди изборите за Европейски парламент, съобщиха от Министерството на образованието след среща с представители на Избирателната комисия, сдружението на общините и полицията.

Маршрутите за празничните шествия по повод Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъдат уточнени между структурите на МВР и училищните директори, се казва в прессъобщението.

"Шествия ще има навсякъде, както е по традиция. Няма да нарушим празника на всички българи", каза Клисарова.

Свободен достъп до дворовете на училищата ще има до 13,00 ч. на 24 май.

На 25 май заради предстоящите избори за Европарламент няма да има достъп, тъй като в сградите ще бъдат разположени избирателни секции.

Регионалните инспекторати по образование и директорите на училищата ще решават къде и в колко часа да се събират зрелостниците преди абитуриентските балове на 24 и 25 май. Тези "алтернативни места, където могат да се съберат абитуриенти и техните близки" ще бъдат съгласувани с полицията, се казва още в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2014 в 09:10

За шествия, които могат да прераснат в митинги срещу крадливите управляващи, gogo

07.04 2014 в 16:48

За какви шествия говори министъра на образованието? Да не са решили да връщат задължителните манифестации? На последните два избора (За президент 2011 и парламентарните 2013) достъпа до училищата е бил напълно свободен през целия съботен ден. Аз съм ходил ритам с децата след 15.00 часа. Та нека да не си измислят проблеми.
 
X