Кунева: Защо парите от ЕС не са усвоени, нали БСП управлява?

OFFNews 09 април 2014 в 20:43 4117 11

БСП и г-жа Йотова поеха лоша посока с твърденията, че били малко парите от ЕС за България. БСП е в управлението на държавата откакто сме влезли в ЕС - тогава защо не са усвоени средствата? Парите, които България получи от ЕС и аз договорих с екипа ми, са 3,98 % при максимално възможен „таван“ от 4 % за държава. Подчертавам, България е втора по размер на процент средства, които получава от ЕС, а аз няма да си губя времето да отговарям на некомпетентните въпроси на г-жа Йотова.

Това заяви на  пресконференция в Шумен лидерът на „Движение България на гражданите“ и водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

От 800 млн. лева, договорени от мен за образование по поне 4 програми, докараха нещата до смяна на дограми в училище, което е необходимо, но образованието не е това. Така не се гради държава, добави Кунева и разкритикува управляващите, че нямат мерки против корупцията.

Европа ни каза всъщност: няма да захранваме вашата мафия. Няма да даваме тези пари на лошите. Тези европейски пари са за гражданите, за предприемчивите и добрите, каза още тя, като припомни, че договорените средства от екипа й са над 13 млрд.лева, над половината от които остават неусвоени заради лошо управление.

Кунева обясни, че газовите връзки на България с Гърция и Румъния – т.нар. интерконекторни връзки, са с огромна важност за енергийната независимост на страната от Русия и ЕС ще поеме 75 % от цената на изграждането им.

Меглена Кунева подчерта, че в листата на РБ са всички лидери на партиите от Блока и че е благодарна за подкрепата им към нея като водач на листата.

Тя обясни, че не е достатъчно да пуснеш бюлетината в подкрепа на РБ, а и да се възползваш от преференциалния вот и да посочиш кой от хората в листата искаш да те представлява. Така няма да има невалидни бюлетини, обясни преференциалния вот Кунева и напомни, че евродепутатите на РБ ще са българските евродепутати в ЕП преди всичко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!