Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева: Евроизборите са много важни за Реформаторите

OFFNews 24 март 2014 в 10:04 2454 5

Меглена Кунева

Снимка БГНЕС

„Реформаторският блок (РБ) се събра не просто за тези избори, ние ще останем заедно. За нас европейските избори са много важни по редица причини.“

Това заяви в ефира на БНТ лидерът на „Движение България на гражданите“ и водач на листата на Реформаторите за евровота Меглена Кунева.

Кунева посочи, че Блокът е стабилен, защото се основава на преговори и общи цели.

„Ние формирахме Реформаторския блок в продължение на девет месеца. Много знаково – девет месеца, колкото да се роди нещо ново, нещо жизнеспособно, здраво и което може да расте“, посочи бившият еврокомисар.

На въпрос защо петте челни места в листата на Реформаторите са за политически, а не за граждански лица, Кунева обясни, че нов съюз, какъвто е РБ, все още не е успял да утвърди своите експерти.

„За нас е голяма отговорност и моите колеги затова застанаха на тези пет места. Всеки от тях знае, че ние поемаме огромна отговорност. Ако е просто представител на гражданската листа, при една утвърдена партия, няма опасност. Но ние поемаме отговорност и това е знакът, който моите колеги мускетарски направиха“, посочи Кунева.

Тя заяви, че е готова за предстоящия дебат и очаква дискусиите с политическите й опоненти да родят истински важните приоритети за България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews