Коалиция "Кюстендил" предлага: Общинарите със заплата по стотинка

OFFNews 30 октомври 2015 в 11:09 2945 3

Общинските съветници в Кюстендил да взимат по 1 стотинка заплата за участието си в заседанията на местния парламент. Това е първата докладна записка, внесена за гласуване в новия Общински съвет от коалиция „Кюстендил” на кмета Петър Паунов. Тя спечели мнозинство на вота миналата неделя.

Общинарите предлагат всички съветници и членове на постоянни комисии да получават символичните 0.01 лева на месец, а средствата, предвидени за заплати, да бъдат пренасочени към социални фондове за нуждаещи се хора от цялата община, съобщиха от Колация "Кюстендил".

Всички представители на местните законодателни органи са избрани, за да работят в полза на обществото и най-малкото, което дължат на избирателите си, е да докажат, че Общинските съвети не са бюра по труда, а отговорна структура от хора, които са обещавали, че с професионализма, знанията и опита си ще подпомагат развитието на общината. Средствата, предвидени за възнаграждения в досегашните бюджети, в размер на не по-малко от 170 хиляди лева годишно, ще бъдат насочени към програма „Ин витро”, както и за подкрепа на хора със специални потребности, граждани в неравностойно положение или с остри здравословни проблеми, мотивират решението си представителите на коалиция „Кюстендил”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!