Паунов: Двойно повече средства за ин витро в Кюстендил

OFFNews 20 октомври 2015 в 13:46 1540 0

Да се увеличат двойно средствата от общинския бюджет за ин витро процедури, което да даде възможност на повече двойки да осъществят мечтата си да имат дете, предлагат кандидатът за кмет и досегашен градоначалник от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов и кандидатите за общински съветници д-р Валери Томов, д-р Маргарита Исталианова и Радослав Джонев. 

„За 3 години работа са одобрени 34 двойки, до момента са изплатени 22 процедури и за радост на община Кюстендил имаме 5 живородени деца. Двойките бяха подпомогнати с по 3 000 лв. Идеята на Петър Паунов и Коалиция "Кюстендил" сега е да се увеличат парите и двойките двойно", обясни д-р Исталианова, цитирана от Дарик. Другата посока, в която работехме в миналия мандат и ще продължим да действаме сега, е за подпомагане и повишаване качеството на медицинските услуги. Коалиция "Кюстендил" подпомогна неонатологичното отделение, купихме кувьоз на стойност 20 000 лв., модерен, за инвазивно отглеждане на недоносени деца. Дадохме предложение и направихме училище за бременни, с което искахме да върнем бременните жени, които предпочитаха да раждат в близки общини или в София, и създадохме подходящи условия да раждат децата си тук. Насоката ни ще бъде точно в подобряване качеството на медицинското обслужване и затова в следващия мандат обещаваме да направим всичко като лекари и специалисти да накараме нашите жени да раждат тук децата си и да останат в Кюстендил", заяви началникът на АГ отделението в МБАЛ „Д- р Никола Василиев" д-р Валери Томов.

Той уточни, че лабораторията за инвазивна кардиология е следващата стъпка. 

„С благодарности, че д-р Томов и д-р Исталианова поеха и върнаха ритъма на отделението по АГ в Кюстендил. Благодаря им, че успяха да стимулират развитието на АГ отделението, с Божията помощ от тях започва живота. Министър Москов и доц. Хинков бяха тук, ключово за нас е стартирането на новия Спешен център, който ще даде възможно най- бързия достъп до солидно и качествено здравеопазване. Това са ключови стъпки, които да помогнат добрите специалисти да останат тук и да гарантират здравеопазването ни тук, на място, а не да търсим специалисти в университетски болници. Единственото нещо, с което не правим компромис, това е професионализмът, залагаме на баланс и на професионализъм, защото знаем колко струва това в сферата на здравеопазването", заяви кандидатът за кмет от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!