Каракачанов: Будните българи напуснаха страната, докато политиците си играят на леви и десни

OFFNews Последна промяна на 02 март 2017 в 20:27 1908 2

Няма как да говорим за процъфтяваща икономика, когато реално няма квалифицирана работна ръка и тази криза ще се задълбочава именно заради демографската катастрофа и регионалния дисбаланс. Младите, образованите, будните българи напуснаха България, докато политиците си играят на леви и десни, на русофили и русофоби и реално не правят нищо за българския народ.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на днешната среща между „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и синдикалисти от всички браншови организации на КНСБ.

На дискусията по покана на КНСБ присъстваха съпредседателите на коалицията Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, заместник-председателите на НФСБ и ВМРО Данчо Хаджиев и Ангел Джамбазки и кандидатите за депутати д-р Султанка Петрова, Георги Колев и Миглена Александрова.

Държавният рекет върху бизнеса е чудовищен и този гордиев възел трябва да бъде разсечен веднъж завинаги. За да се случи всичко това, първо трябва политиците да разберат, че властта не е самоцел и келепир, а е отговорност към народа, каза още Каракачанов.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изведе демографската катастрофа като основен проблем за България. Тя е двигателят на социалния катаклизъм и на икономическия срив. Следващото правителство трябва да намери правилната формула за траен икономически растеж и чувствително увеличаване на доходите, беше категоричен Димитров.

От КНСБ предлагат растежът на заплатите да бъде договарян по сектори, но да не е по – малък от 12% на година. По техни изчисления за 4 години тази мярка ще доведе до изравняване на българските доходи с тези на съседните държави. За да се реализира това обаче, трябва да се въведе законодателна рамка за уеднаквяване в системите за заплащането на фирмите.

От синдиката подчертаха, че днес 70% от работещите българи получават под средната работна заплата.

Съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров припомни дългогодишната битка, която патриотичните формации водят за достоен живот на българите и запазване на суверенитета на България. Той цитира своя статия от 1998 г., в която говори за цената на труда.

18 години по-късно ние с Вас продължаваме да обсъждаме темата и това е толкова жалко. Ето защо ние първо трябва да се преборим с колониалното робство и да заговорим за суверенитет на малкия, средния и едрия бизнес и за протекционизъм на българските фирми, каза Сидеров.

Според заместник-председателя на НФСБ Данчо Хаджиев е все по-трудно да се намери работна ръка, именно защото няма условия за развитие на бизнеса в България.

Евродепутатът Ангел Джамбазки припомни, че той е гласувал против СЕТА в Европейския парламент в разрез с решението на групата, на която е член.

Националният суверенитет на страните, на бизнеса на местно ниво са силно застрашени, каза още Джамбазки.

Той подчерта също така, че в Европа вече има организирана гражданска инициатива и се събират подписи за уеднаквяване на заплащането във всички държави.

На срещата бяха засегнати и други наболели теми като сигурността, енергетиката, здравеопазването, образованието, транспорта.

Всички присъстващи се съгласиха, че след изборите трябва да се проведат серия от експертни разговори, които да дадат насока в действията по сектори на бъдещия кабинет.

Избори 2017

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

2

Севтопол

04.03 2017 в 10:19

"Будните българи напуснаха страната"...ДА,така е. Тук останаха само заспалите като нас,за да гласуват за най-будните като вас.Честит празник,г-н Каракачанов! Да са живи и здрави всички будни цигани,които отидоха да крадат на запад.

25481

1

Izalina

02.03 2017 в 22:41

Като изключим, че всичко изплямпано е бошлаф, хареса ми, че Сидеров си е спомнил, че преди 2000ната година пишеше смислено. И без фанфари и рупори. Реабилитация ли търси, що ли?
Месии сред тези няма, а тъжното е, че малко от искрените им последователи пишат името си с главна буква, а презимето без правописни грешки.
Ко праим, Флинтстоун, като будните и прочее напуснаха? Чунким ще ги върнеш някак.