Патриотите готови да блокират границата с Турция, за да не влизат автобуси за вота

OFFNews 01 март 2017 в 19:32 7204 3

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Днес се проведе поредна официална среща между представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и служебния външен министър Ради Найденов.

От страна на Патриотите са участвали съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов, заместник-председателите на НФСБ и ВМРО – Данчо Хаджиев и Ангел Джамбазки.

На срещата отново са повдигнати въпросите за "спазването на законността при провеждане на изборния процес в Турция, както и намесата на изселнически сдружения в организирането му", информират от пресцентъра на ВМРО.

Патриотите за пореден път са настояли изборни секции да се разкриват единствено в дипломатическите представителство на България, където важи българското законодателство.

Порочната практика за попълване на декларации от чуждо име и на нерегламентирани за това места без контрол на секционните комисии също трябва да бъде прекратена, обясниха от коалицията.

Те са на мнение, че голяма слабост в Изборния кодекс е и възможността в изборния ден в списъците да се дописват неограничен брой хора, които не са подали заявление за гласуване в законовия срок. Това дава възможност за гласуване на повече от едно място, припомнят Патриотите.

Каракачанов е поставил остро "въпроса за прекратяване на манипулациите от страна на изселническите организации."

Той информира за традиционно готвените автобуси, които ще влизат поетапно от Турция, за да може превозваните в тях хора да гласуват в България.

За пореден път той е подчертал, че "това е опит за външна намеса от страна на Турция във вътрешнополитическия живот на България."

По тази причина Каракачанов предупреждава, че "Патриотите ще блокират границата в знак на протест, като ще попречат на влизането им в страната."

На срещата е повдигнат и въпросът за провеждане на сериозни разговори от страна на българските дипломати с турската власт с настояване да се прекратят опитите за влияние на процесите в България.

Данчо Хаджиев отново е попитал "за оставката на посланика ни в Турция Надежда Нейнски, която с действия и бездействия работи в интерес на протурските партии в България."

От своя страна Ангел Джамбазки, който е и евродепутат, е отбелязал необходимостта от активната роля на българската държава в интеграцията на страните от Западните Балкани, както и защитата на българските малцинства в тези и други страни.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

3

Тези гласове са продадени вече, Баце, Доганов и други честни бизнесмени и бедни милионери разчитат на тях. "Патриотите" ще попрепречат на политиката и бизнеса, ама друг път. :D