Йотова прогнозира, че Борисов ще предизвика предсрочни избори

OFFNews 15 октомври 2016 в 15:58 12998 6

Йотова прогнозира, че Борисов ще предизвика предсрочни избори

Министър-председателят ще направи опит на всяка цена да предизвика предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира днес в Сливен кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, цитирана от БТА.

Тя очаква този опит да бъде направен в най-скоро време и предположи, че ако до президентските избори е имало повече от месец, е можело да има избори три в едно.

Според нея темата "предсрочни избори" стои на дневен ред от вчера и настоящата управляваща коалиция няма как да се запази. По думите ѝ социологическите проучвания за резултатите от президентския вот са накарали премиера да реагира панически. "Беше ясно, че с тези слаби кандидати на ГЕРБ не могат да се очакват кой знае какви резултати", коментира тя и добави, че у него съществува страх, че губи изборите още отсега.

Йотова посочи, че от вчера страната е в една нова политическа ситуация. "И ние бяхме изненадани, че правителството се разпада толкова бързо", коментира тя. Според нея "Реформаторският блок работи за кандидата на ГЕРБ, предавайки собствения си кандидат."

На въпрос как ще се отрази вариантът в бюлетината, според който избирателят може да не подкрепи нито един кандидат, Йотова отговори, че тази поправка в Изборния кодекс е била направена, за да осигури служебна победа на ГЕРБ. Според нея това е бил един от аргументите "да бъде затворено Народното събрание, за да не бъде направена поправка в Изборния кодекс, както и да се затвори устата на опозицията"

Йотова призова хората да си дадат гласа за този кандидат, чийто предложения най-много харесват и на когото се доверяват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови