ГЕРБ предлага отпадане на ограничението за секции в чужбина

OFFNews 17 октомври 2016 в 11:17 2265 2

ГЕРБ ще направи днес своето предложение отпадане на тавана от 35 секции в чужбина, които бяха записани в Изборния кодекс, за да може то да бъде обсъдено на извънредно заседание на правната комисия във вторник.

Това съобщи в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вчера от ГЕРБ обявиха, че предлагат и зачитане на вота „Не подкрепям никого” при определяне на резултата.

От партията предвиждат също в разкритите секции, където би могло да възникне проблем, когато има много хора, които желаят да гласуват, да има възможност ЦИК да разкрива допълнителни изборни урни, което ще облекчи процеса.

Цветанов припомни, че решението за максимален брой от 35 секции зад граница е било взето на база на договорка между Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

„Ние просто се съгласихме, за да може да има стабилност в държавата и да направим взаимните компромиси”, обясни Цветанов.

Вторият човек в ГЕРБ обясни, че има предел на популизма по време на президентската кампания и че той е прескочен.

"Една кампания винаги води до някаква нервност у нашите политически опоненти и политически парньори. Аз питам защо и в момента г-н Каракачанов обикаляйки страната, казва, че ще освобождава страната. От какво? Като той е част от управляващото мнозинство?"

Цветанов коментира и думите на ген. Атанас Атанасов, който говори преди него в същото студио.

"Ако загубим, отиваме на предсрочни избори, но аз съм убеден, че изборите ще бъдат спечелени, защото наблюдавам как са изнервени нашите опоненти. Те се занимават само с интриги", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови