Димитър Николов: Съмнително се стопи разликата между ГЕРБ и РБ в някои общини

OFFNews 02 ноември 2015 в 08:29 5798 12

Димитър Николов: Съмнително се стопи разликата между ГЕРБ и РБ в някои общини

Избраният за кмет на Бургас още в първия тур Димитър Николов от ГЕРБ, изрази съмнение в бързото стопяване в разликата между гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок в някои общини. 

В интервю за bTV той каза, че разликата между двете партии в Плевен и Добрич се е стопила съмнително бързо. "Приемаме резултата, макар че имаме жалби в Плевен. Много притеснително се стопи тази разлика. Същото беше и в Добрич – разликата се стопи с близо 6000 гласа, които са налети допълнително", каза Николов.

По думите му има основание премиерът Бойко Борисов да бъде "толкова гневен" от изказване на Петър Москов, който сравни вота в Плевен с освобождението на града. "Нас ни притесниха коментирате след това, като се разбраха резултатите – че Плевен се е освободил от нещо, сякаш Плевен е управляван лошо", каза Николов.

Той заяви, че тонът на добронамереност е трябвало да продължи, както и "приятелските комуникации" между двете партии. "И се изненадахме много рязко, че това стана от Реформаторския блок", каза Николов.

Той повтори тезата на управляващата партия, че местният вот е препотвърдил управленската формула в момента. "Има шарени общински съвети, доминират кметовете на ГЕРБ – близо 130 от близо 65 общини. Според мен местната власт е експонирана в управлението", каза той.

Подкрепата за ГЕРБ от райони с представители на малцинствата на някои места той обясни с това, че партията на Борисов е доминираща и избирателите "по естествен начин" са я припознали и гласуват за нея без страх. 

"Това не е преяждане с власт. Победата на тези избори е факт. Гражданите са припознали кметовете на ГЕРБ като такива, които ще решат проблемите им", коментира Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!