Quantcast

Димитър Николов: Съмнително се стопи разликата между ГЕРБ и РБ в някои общини

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2015 в 08:29 5224 12

Димитър Николов: Съмнително се стопи разликата между ГЕРБ и РБ в някои общини

Избраният за кмет на Бургас още в първия тур Димитър Николов от ГЕРБ, изрази съмнение в бързото стопяване в разликата между гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок в някои общини. 

В интервю за bTV той каза, че разликата между двете партии в Плевен и Добрич се е стопила съмнително бързо. "Приемаме резултата, макар че имаме жалби в Плевен. Много притеснително се стопи тази разлика. Същото беше и в Добрич – разликата се стопи с близо 6000 гласа, които са налети допълнително", каза Николов.

По думите му има основание премиерът Бойко Борисов да бъде "толкова гневен" от изказване на Петър Москов, който сравни вота в Плевен с освобождението на града. "Нас ни притесниха коментирате след това, като се разбраха резултатите – че Плевен се е освободил от нещо, сякаш Плевен е управляван лошо", каза Николов.

Той заяви, че тонът на добронамереност е трябвало да продължи, както и "приятелските комуникации" между двете партии. "И се изненадахме много рязко, че това стана от Реформаторския блок", каза Николов.

Той повтори тезата на управляващата партия, че местният вот е препотвърдил управленската формула в момента. "Има шарени общински съвети, доминират кметовете на ГЕРБ – близо 130 от близо 65 общини. Според мен местната власт е експонирана в управлението", каза той.

Подкрепата за ГЕРБ от райони с представители на малцинствата на някои места той обясни с това, че партията на Борисов е доминираща и избирателите "по естествен начин" са я припознали и гласуват за нея без страх. 

"Това не е преяждане с власт. Победата на тези избори е факт. Гражданите са припознали кметовете на ГЕРБ като такива, които ще решат проблемите им", коментира Николов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2015 в 18:48

..."по естествен начин"...
в брой,кеш и на ръка...

02.11 2015 в 13:14

.

Костококите, напуснете коалицията.

Изчезнете.

Стига нищоправене по Московски или анонимки по Пръмовски.

Стига сте се друсали на гърба на ГЕРБ.

Лайняри, неблагодарни.

02.11 2015 в 11:52

Ами стопи се, как няма да се стопи, като на първия тур лъснаха ЦИрКаджийските номера на ГЕРБ и на втория тур вече нямаше (или поне не се чу) за всички поправки в протоколите. Поне тия дето следят OFFNews са наясно, как се появяваха от нищото 100 гласа за ГЕРБ и същевременно невалидните бюлетини за РБ растяха. Даже проверих и моята секция - нямаше поправки, но моята и на още двама мои приятели преференция изобщо не бе отразена. Ама и БСП си въртяха същите номера и вече са в гроба.

02.11 2015 в 10:33

В Перник вчера гласувахме за кандидата на ГЕРБ. Но след снощното изявление на Б.Б. съжаляваме. Вече няма да го допуснем!

02.11 2015 в 10:02

Москов го мислех за по-сериозен и вече започвам да се съмнявам в успеха на здравната му реформа. А реформаторските панаири в Плевен тепърва предстоят, което ще е много жалко, но, струва ми се, неизбежно.

02.11 2015 в 09:44

Еми призентирайте си приноса бе, Николова, кой ви пречи, дори може да го прентирате и разпратите по РЕПувите.

02.11 2015 в 09:39

Трябва по-кротко да де говори. Който спечелил спечелил, от тук важното е да не губим.

Нормално е двете най-големи партии да се конкурират на едни места, а другаде да са противници.

Хубавото е, че БКП умря и ДПС умира бързо. Има надежда, че бавно но сигурно ще се отървеш от комсомолските кадри. За съжаление те са част и от новите ни партии, но все по-малко.

02.11 2015 в 09:31

Гитлере, ГЕРН не само, че не умеят да губят, а и не губят !
Виж резултатите в цяла България, и тогава си кажи нищо не струващото ти мнение.Понял ?!

02.11 2015 в 09:21

а в Ловеч и Враца и Разград , за стопяването там в полза на ГЕРБ какво ще кажеш Димитърчо....

02.11 2015 в 09:19

Аз съм привърженик на РБ и много съжалявам, че в моя град Сливен те не издигнаха кандидат, а решиха да подкрепят кандидата на ГЕРБ. Гласувах за него и на двата тура, но след снощната пресконференция на ГЕРБ искрено съжалявам за това. След назидателния тон на Цветанов след първия тур това ми дойде в повече. Да не говорим за призентирането на победата като само тяхна в стил Клара Маринова от ЦЦ.