БНТ спря клип на ВМРО заради "град без цигански гета"

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2015 в 11:17 2793 7

Ангел Джамбазки

Българската национална телевизия (БНТ) отказа да излъчи заключителния клип на ВМРО, съобщават от партията.

Става дума за предизборен клип на кандидата на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки.

Причината за решението на БНТ е, че във видеото е включен изразът „Ако искате да живеете в град без цигански гета”. Според телевизията това е неприемливо и недопустимо и освен това противоречи на споразумението за толерантна кампания.

От БНТ посочват, че този текст може да бъде заличен и тогава видеото ще бъде излъчено.

„Освен това, известно е, че голяма част от ромите смятат за обидно обръщение към тях „цигани”. И двете обстоятелства сочат за противоречие с морала и са недопустими по българския закон и Споразумението между БНТ и политическите партии за отразяването на предизборната кампания”, мотивират решението си от БНТ.

Според ВМРО това е проява на цензура и намеса в политическите послания на партията.

"БНТ се изживява като последна инстанция и прилага двойни стандарти спрямо политическите партии", пишат от партията.

Ангел Джамбазки определи действията на БНТ като "форма на перверзия".

"Обществената телевизия е стигнала до крайност в т.нар. „политическа коректност“ – до такава крайност, че е готова да погази свободата на словото и политическия плурализъм", коментира Джамбазки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2015 в 02:49

БКП+ДС-побългарените http://tinyurl.com/on5ndpd индо-най-най-нанай-българи Каракачан, Джамбаз, Легкоступ, Контрера, Мурджо, Михо и прочие мангал от чаветата на ДС-МВРо, поради генетичните си дадености знаят много добре какво си мислят ЦИГАНИТЕ: КРАДЕНЕ (на македонски имоти, символи, активи, история, ...); ЛЪЖЕНЕ (за комуфлажна пропагандна-манипулация на българите с благозучащи "патриотични" "исторически" лъжи и фалшификации); КЬОР-СОФРИЧКИ (бюджетно финасирани с кючеци на масата и пропагандни гюбеци от платени професионални "българи" от Македония); КРИМИНАЛНИ и ЧЕКИСТКИ ДАЛАВЕРКИ (с косоварски терористи и джамбази-трафиканти на бели робини, човешки органи, дрога, алкохол, цигари, оръжие, муниции, горива, ...) ... Въобще ЧШАЕ ШУКАРИЕ баш-"българските" "войводи"! ГЕПИ БРАТО - сега ти се е паднало!

23.10 2015 в 21:33

БНТ се изявява като по-циганин от циганите.Работя като учител във вечерна гимназия. Имам много ученици, зрели хора, цигани. Една жена от тях, която работи от няколко години съвместно с българска фондация и се включва постоянно в програми за подобряване културата и условията на живот на т. нар. "роми", категорично наскоро заяви: "Ние не сме роми, а сме цигани. Аз съм против това название -"роми".Докато циганите не разберем, че трябва да спазваме реда в държавата и сами не тръгнем да се приобщаваме към българите, няма как да излезем от гетата /да, тя ги нарече "гета", защото наистина част от циганските квартали са гета в точния смисъл на думата/.Не може да искаме само привилегии, а да живеем в своето затворено пространство. Същата жена съдейства да запишем нейни близки цигани във вечерната гимназия и те идват на училище редовно, без да им се плаща за това, както се прави по някои европейски проекти. Всъщност, ако ще има ред в държавата, той трябва да важи за всички нейни граждани.

23.10 2015 в 11:20

Във ВСИЧКИ Устави и Правилници на истинската историческа "Вътрешна Македонска Революционна Организация" (В.М.Р.О.) (вкл. и на Ванчо Михайлов) е написана с кръв целта и девиза й: БУКВАЛЕН ЦИТАТ: "За СВОБОДНА, САМОСТОЙНА и ОБЕДИНЕНА МАКЕДОНИЯ на МАКЕДОНЦИТЕ!" Противоконституционната политическа партия на българските криминални служби и тоталитарни партии "Влашко-Менгянската Разбойническа Орда - БаНДа" (без разгърнат текст за буквосъчетанието "ВМРО"!) няма нищо общо с В.М.Р.О.!

22.10 2015 в 16:25

След гласуването за побългарените индо-българчета от ДС-МВРо: http://youtu.be/ELX_CqveATU

22.10 2015 в 12:21

Само това ли? А няма ли да се приложи закона и Джамбазки да отиде в затвора за насаждане на расова омраза и призиви за етнически прочиствания?

22.10 2015 в 11:54

"БНТ се изживява като последна инстанция и прилага двойни стандарти спрямо политическите партии", пишат от партията.

Абсолютно вярно! Отново БНТ (обществената НИ телевизия) е неадекватна, меко казано.

22.10 2015 в 11:37

„Освен това, известно е, че голяма част от ромите смятат за обидно обръщение към тях „цигани”.

Глупости. Това циганин ли го казва?
 
X