БНТ и Нова тв ще излъчват европейското по футбол през 2016

OFFNews 21 октомври 2015 в 15:42 3497 0

БНТ и "Нова броудкастинг груп" ще излъчват съвместно европейското първенство по футбол във Франция през 2016 г., обявиха от националната телевизия.

БНТ участва в търга на УЕФА като част от офертата на ЕБУ (European Broadcasting Union) по придобиването на правата за УЕФА ЕВРО 2016 за 26 държави в Европа. В този проект партньор е Нова Броудкастинг Груп.

Двете телевизии ще покажат на живо по 27 мача, включително – едновременни излъчвания на мача на откриването на 10 юни 2016 г. и финала, месец по-късно, както и един мач от предварителната фаза.

Така 48 от общо 51 мача ще бъдат разпределени по равно за ексклузивно излъчване във всяка от телевизиите - равен брой срещи от всеки етап на първенството, според предварително изтеглен жребий. Окончателната схема ще стане ясна веднага след жребия на 12 декември 2015 г.

Окончателната схема ще стане ясна веднага след жребия на 12 декември 2015 г. 

"БНТ откри коректен и надежден партньор в лицето на "Нова броудкастинг груп" с решението си да сублицензира част от мачовете. Решението бе продиктувано от поскъпването на телевизионните права за излъчване на европейското първенство по футбол и намалената държавна субсидия на БНТ спрямо последните години", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

За първи път на финалите на европейско първенство ще играят 24 отбора. Вече са ясни и часовете на срещите - групова фаза и осминафиналите ще се играят от 16.00, 19.00 и 22.00 ч., а четвъртфинали, полуфинали и финален двубой - от 22.00 ч.

Срещите от 16.00 и 22.00 ч. ще бъдат излъчвани по "Нова", а тези от 19.00 ч. - по "Диема". Тези срещи ще бъдат излъчвани паралелно и в каналите от пакета Diema Extra в HD качество. Още 24 мача ще бъдат показани на запис. Всички срещи, които ще бъдат предавани в каналите на двете медийни групи ще бъдат споделени и в онлайн платформите им - на bnt.bg и Gong Play.

"За нас е чест и удоволствие да си партнираме с БНТ в този мащабен и зрелищен проект. Освен поредното атрактивно предложение за зрителите, с УЕФА ЕВРО 2016 искаме да осигурим на футболните фенове едно наистина качествено изживяване. Готови сме да използваме целия потенциал, който имаме като медийна група, за да го постигнем, защото зрителите го заслужават", коментира главният изпълнителен директор на "Нова" Дидие Щосел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки