Българи от Тулуза се оказаха извън избирателния списък

OFFNews 25 май 2014 в 14:52 1792 0

Българин от Тулуза алармира ЦИК, че е останал извън избирателния списък за гласуване във френския град, въпреки че е подал електронно заявление. Нещо повече - от местната СИК обяснили, че въобще не са получавали подобен списък.

Писмото бе разпространено от изданието на българите в САЩ Еurochicago.

Ето какво пише до ЦИК потърпевшия Любомир Гаврилов:

“На 25-ти май 2014 г. в 8 часа се явих да гласувам в секция №323000154, гр. Тулуза. Записан съм предварително чрез електронно заявление в списъка на избирателите, изявили желание да гласуват в Тулуза. С учудване установявам, че въпреки това не съм включен в избирателния списък. Нещо повече, от СИК – Тулуза ми обясниха, че те въобще не са получили избирателен списък. Внимателен прочит на ИК недвусмислено показва, че става дума за грубо нарушение на член 31 и член 32. Извън нарушението на закона, неизпращането на избирателен списък в Тулуза е и обида към избирателите, които са отделили време съвестно да декларират личните си данни пред ГРАО и ЦИК, с цел да улеснят изборния процес.”

Мъжът не споменава дали членовете на СИК са му позволили да гласува - нещо, което може да направи, като името му бъде дописано в списъка. До момента ЦИК не се е произнесла по казуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!