БСП предупреди за притеснителна сутрешна активност на вота

OFFNews 25 май 2014 в 14:03 3593 6

Янаки Стоилов

Снимка БГНЕС

За незаконна агитация чрез организирането на курбан и натиск над избиратели в ромски махали, алармираха от ръководството на БСП. Според данните на столетницата нарушения има в Софийска област, в Хасковско, Бургаско и Плевенско. Левицата алармира и за "необичайна сутрешна активност" на вота, което според социалистите е притеснително.

Червеният депутат Янаки Стоилов, който е част от Изпълнителното бюро на столетницата, коментира, че до момента изборният ден преминава сравнително спокойно.

Той обаче посочи, че червени активисти са се оплакали на "Позитано" 20 за SMS-ите "честитки", които партията на Николай Бареков разпрати вчера по случай 24 май.

"На няколко места са организирани по различни поводи безплатни курбани от кметове на кметства с цел привличане на повече хора, в изборния ден са внесени около 30 жалби от представители на "Коалиция за България", посочи Стоилов.

Социалистите имат сигнал за агитация на кметски наместници, които оказвали натиск върху избиратели в ромските махали и се опитвали да оказват натиск върху гражданите.

"Има няколко случая, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата", съобщи Стоилов.

Той уточни, че нарушенията се извършват от няколко партии и коалиции.

От партията се оплакаха още, че в събота вечер в Пазарджишко са арестувани, като според Стоилов причините не са ясни.

Явор Гечев предупреди, че на настоящите избори е отчетена "необичайна сутрешна активност", която според него е притеснителна. От БСП се оплакаха още и от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който, след като гласува, напомни случая с купуването на гласове в Бобов дол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови