16 млади спасиха Фандъкова от Андрей Иванов при старта на кампанията

OFFNews 25 септември 2015 в 13:24 6466 10

Снимка Сергей Антонов

Столичният кмет и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова откри кампанията за местния вот в София, като представи само 16 от включените в листата за общински съветници от ГЕРБ.  

"Политиците често казват, че работят за младите, ние работим заедно с тях. Затова ще ми позволите да ви представя младите хора, които са част от листата за общински съветници на партия ГЕРБ", обяви Фандъкова и така избегна да съобщи официално, че скандалният бивш шеф на СОС Андрей Иванов отново е включен в листата. Той блестеше с отсъствието си на откриването на кампанията в зала 6 на НДК. 

Програмата й за управление на София до 2019 година чуха и актьорите, певци, спортисти и учени, дошли в зала 6 на НДК да подкрепят Фандъкова в надпреварата. Сред гостите бяха Стоянка Мутафова, Цветана Манева, Христо Мутафчиев, Георги Мамалев, Димитър Туджаров - Шкумбата, Богдана Карадочева, Силвия Кацарова, Мария Илиева, Орлин Павлова, Калин Вельов, Йордан Йовчев и Любо Ганев, шефът на БАН академик Стефан Воденичаров, археологът Николай Овчаров, председателката на СБУ Янка Такева и други.

Много я харесвам и уважавам, обясни присъствието си тъмносинята Карадочева пред OFFNews. 

За Данчето няма какво лошо да се каже, обяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Винаги съм заставала пред Вас с ясни ангажименти и конкретни проекти. Вярвам, че на честното и открито отношение се гради доверието, което получаваме. А силата е не в обещаното, а в постигнатото", каза Йорданка Фандъкова. "Гордеем се с постигнатото и знам, че има още много работа за вършене. Затова отново искам вашето доверие. Имаме ясна визия и план за развитието на София", допълни тя.

В словото си Фандъкова обяви още:  

Подготвили сме амбициозна програма, която стъпва на постигнатото и развива София като зелен град, фокусиран върху по-добрите условия на живот за хората. Това са по-чистият въздух, намаляването на шума, чистата околна среда, пестенето на енергия. Всичките ни проекти, по които работихме, са мерки в тази посока.

Постигнахме видими резултати в строителството и рехабилитацията на базовата инфраструктура, която е гръбнакът на всеки голям град.

Построихме 21 км нови метро линии, направихме най-голямата модернизация на градския транспорт, реновирахме 130 км основни улици и булеварди – това ни дава самочувствие и ни задължава да продължим.

Метрото остава стратегически проект, защото то променя кварталите – осигурява по-бързо и удобно придвижване за хората, но и по-малко вредни емисии във въздуха. Още тази година започваме строителството и на третата линия, която свързва кв. „Левски Г“ и „Овча купел“ до Горна баня.

Новият ни приоритет е да започнем масирани ремонти в кварталите – на улиците и тротоарите. Заедно с програма за ново енергийно ефективно улично осветление. 

Целта ни е да създадем подредена и уютна среда до домовете. Затова разширяваме и програмата за поддържане на междублоковите пространства. Започнахме системната грижа за парковете и сега никой не отрича, че София е много по-зелена.

Осигурихме дългосрочно решение на въпроса с чистотата като построихме най-модерния завод за преработка на отпадъците на Балканите. Преодоляхме опити за забавяне и политическите игри, но се справихме, защото имахме цел, в която твърдо вярвахме. Затова получихме и доверието на Европейската комисия и реализирахме в София най-големият европейски проект в областта на екологията.

Тази година спряхме от движение последния икарус и продължаваме да обновяваме градския транспорт – готови сме с проекти за закупуване на нови автобуси, трамваи и електробуси. Освен екологичен градски транспорт сме подготвили и проекти за цялостна веломрежа, в която да свържем велоалеите, които изграждаме.

Новите технологии са част от зелените политики – затова въвеждаме и системата за управление на трафика, която намалява времето за придвижване, вредните емисии и дава предимство на градския транспорт.

Важен приоритет в зелените политики е енергийна ефективност – въведохме мерки в 90% от общинските сгради и в над 170 общински училища и детски градини. Сигурността е стратегически приоритет – създадохме системата за видеонаблюдение, която разширяваме и изграждаме електронни системи за превенция.
Отворихме Столичната община за граждански инициативи и проикти – с програмите, които създадохме, програмите Култура, Европа и Младежки дейности, както и консултативните съвети.

Новият ни приоритет е създаването на електронна платформа за споделяне на идеи за развитието на София и за обсъждане на бъдещи проекти на общината. Дигиталните технологии дават възможност повече граждани да участват в управлението на града и трябва да ги използваме.

Започнахме процес на отваряне на административните данни и съм убедена, че това ще помогне за намиране на иновативни решения за по-добра градска среда.

Убедена съм, че повече публичност и контрол гарантират повече сигурност и инвестиции.

София е град на младите, на предприемчивите и на работещите хора – и трябва да продължим да я развиваме като град, който дава възможности и чертае нови перспективи.

Тази година София влезе в топ 30 на най-бързо развиващите се световни градове, в топ 3 сме на европейските градове по стартиращи компании, вчера един от представителите на "Гугъл" заяви интерес на своята компания към София за отваряне на обучителен център. 

Големият капитал на София са младите, амбициозните, професионалистите и ние трябва да им дадем добра среда, за да останат и да работят за бъдещето си тук.

Сплотеността на нашата общност винаги се е определяла от грижата за по-слабите – развихме собствени програми за подкрепа на хората в неравностойно положение, закрихме остарелите домове за деца без родители и построихме съвременни центрове да защита; инвестирахме в нова медицинска апаратура. Още много има да се направи в изграждането на достъпна среда, но реално ние започнахме тази програма.

Построихме 80 детски градини, осигурихме 13 200 нови места за децата, строим и нови ремонтираме училищата – и продължаваме. Новият ни приоритет е разширяване на условията за спорт в училище и близо до домовете. Всичко това са инвестиции в хората, а те са най-мощният стимул за развитие.

Историята на града чертае и бъдещето - затова разкриваме археологическото наследство на Древна Сердика и подкрепяме творците, които развиват свободния дух на града. Успяхме да създадем нови музеи и сцени на открито. София се утвърди като град с работеща творческа индустрия.

Планираме създаването на нови пространства за култура и изкуство в изоставени градски пространства и извън центъра на града. Новият ни приоритет е да съхраним очарованието на Стара София с възстановяването на стари сгради и знакови пространства.

Зад всеки нов приоритет стои свършена работа, стои здрава основа, на която можем да стъпим. Наред с новите приоритети, които виждате, стоят и стратегическите проекти.
Всяка цел се постига с отделни крачки.

Всяко обещание е първо свършена работа.

Всеки проект е част от визията за София като зелен и обърнат към хората град. 
Успяхме да променим София благодарение на Вашето доверие, на подкрепата, която получавахме и която винаги е била най-голямата сила.

Днес тук е целият отбор на ГЕРБ. Тук са районните кметове, с които работихме и които много хора вече познават. Те винаги са били неуморни защитници на своите райони и са се борили за всеки проект. Управлението на милионен град и 24 района изисква силен и единен отбор.

В последните 8 г. зад решенията и проектите на София винаги е стояло ясно мнозинство – което носи конкретна политическа отговорност. Това сложи край на плаващите мнозинства, зад които стои разпродаването и раздаването на София от годините на прехода.

В последните седмици чух заканите на всички кандидати и от ляво и от дясно да постигнат резултат, които да им осигури блокираща квота в общинския съвет. Столичани добре познаваме този моделна управление, който доведе до блокиране в развитието на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!