Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер

Заведенията чакат ясна заповед, не бързат да инвестират за отваряне от 1 март

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2021 в 10:24 4153 0

Снимка Архив

Отварянето на заведение след 3-4-месечна пауза е доста сложно. Не сме освободили служители, но те са пръснати в цялата страна. Трябва да върнем хората в София, да заредим заведението. Това са големи инвестиции. 

Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов по Нова тв. По думите му браншът се готви да отвори на 1 март, но подготовката е предпазлива. Не можем да си позволим да направим тези инвестиции и след два дни да кажат бройката на заболелите се вдига, идва нов щам и ще отворите през април, каза Алибегов.

Според него необходимите пари, според конкретното заведение, са между 3 и 40 000 лева. 

Искаме да видим заповед на министъра на здравеопазването, да пише черно на бяло "кафенетата и ресторантите отварят на 1 март", кога ще отварят нощните заведения - по думите на министъра на здравеопазването това трябва да е 14 дни след нас, да имаме предвидимост и тогава правим планове и инвестиции, обясни Алибегов. 

Не всички собственици планират да започнат работа отново, стана ясно още от думите му. Зимният сезон е много слаб, колегите в зимните курорти може би няма да отворят, защото сезонът е на края и няма да се оправдаят инвестициите им, каза още Алибегов. 

А и собствениците не знаят дали хората ще се престрашат да влязат в заведенията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови