Отварянето на заведение след 3-4-месечна пауза е доста сложно. Не сме освободили служители, но те са пръснати в цялата страна. Трябва да върнем хората в София, да заредим заведението. Това са големи инвестиции.
Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов по Нова тв. По думите му браншът се готви да отвори на 1 март, но подготовката е предпазлива. Не можем да си позволим да направим тези инвестиции и след два дни да кажат бройката на заболелите се вдига, идва нов щам и ще отворите през април, каза Алибегов.
Според него необходимите пари, според конкретното заведение, са между 3 и 40 000 лева.
Искаме да видим заповед на министъра на здравеопазването, да пише черно на бяло "кафенетата и ресторантите отварят на 1 март", кога ще отварят нощните заведения - по думите на министъра на здравеопазването това трябва да е 14 дни след нас, да имаме предвидимост и тогава правим планове и инвестиции, обясни Алибегов.
Не всички собственици планират да започнат работа отново, стана ясно още от думите му. Зимният сезон е много слаб, колегите в зимните курорти може би няма да отворят, защото сезонът е на края и няма да се оправдаят инвестициите им, каза още Алибегов.
А и собствениците не знаят дали хората ще се престрашат да влязат в заведенията.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Плененият от ВСУ севернокорейски войник издъхна от раните си
Разгневени габровци с подписка за прекратяване на лиценза на Енерго-Про
Путин отхвърли предложението на екипа на Тръмп за мир в Украйна
Напрежение между Москва и Буенос Айрес заради руски дипломати, отказали проверка за алкохол