За по-малко от месец НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз

OFFNews 26 септември 2023 в 14:00 965 1

НАП

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

НАП

От началото на септември Националната агенция по приходите спря над 150 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без лиценз по Закона за хазарта.

По-голямата част от операторите имат разрешение да развиват дейността си в държави, извън Европейския съюз, но не и в България.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете трябва да преустановят дейността си до 3 дни. Ако след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, НАП ще сезира съда.

Магистратите от своя страна трябва да издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл: [email protected], като е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик.

Повече информация за рисковете, които крият незаконните сайтове, може да се получи от подкаст епизода на НАП, посветен на темата.

В рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция и в YouTube канала на НАП са публикувани съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови