Quantcast

Валентин Златев оглави Българската петролна и газова асоциация

ОFFNews Последна промяна на 10 април 2014 в 10:37 3996 2

Валентин Златев
Валентин Златев

Валентин Златев бе избран за председател на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Генералният директор на „ЛУКОЙЛ-България” поема ротационното председателство за срок до две години. Досегашният председател на асоциацията Андрей Делчев остава неин изпълнителен директор.

Валентин Златев е специалист по международно право, доктор на политическите науки, възпитаник на Московския държавен институт за международни отношения - МГИМО. Цялата му професионална кариера е свързана с нефта. Работи в най-големите руски нефтени компании “Роснефт” и “ЛУКОЙЛ”, като от създаването на компанията “ЛУКОЙЛ-България” е неин генерален директор. Автор е на книгата “Нефт, газ и геополитика”, както и на редица публикации в областта на геополитиката в специализирани издания. Доктор хонорис кауза на City University of Seattle, САЩ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2014 в 12:09

Изключително противна комунистическа креатура, проводник на руските интереси в България. Такива руски мекерета като тоя юнак държат огромната част от икономиката на страната. Докато е така, едва ли е разумно да се очаква българинът да се замогне.

10.04 2014 в 11:58

Син на кмета Правец(родният град на диктарота Живков) и човека, заради който Борисов уволни Трайчо Трайков. Още известен с това, че когато Борисов ходи на море отива в хотелите именно на Златев.