Тихомълком кабинетът е продължил концесионния договор за терминал Росенец с Лукойл Нефтохим

Руският анклав Росенец трябва да се ликвидира незабавно, зове лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов

OFFNews 13 октомври 2022 в 15:27 9969 1

Решението
Правителственото решение.

Служебното правителство на Гълъб Донев е взело решение да продължи изпълнението на концесионния договор за Пристанищен терминал Росенец с “Лукойл Нефтохим Бургас” АД.

За това се разбра от публикация във фейсбук на лидера на ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

Той публикува гневен коментар по повод решението, което според него е взето тихомълком и е нарушение на европейското право, тъй като като Лукойл Нефтохим Бургас е юридическо лице, свързано с Русия и като такова контрактът с рафинерията следва да бъде прекратен.

Българската държава трябва незабавно да ликвидира руския анклав Росенец и да си възстанови контрола върху Пристанищния комплекс, заявява ген. Атанасов.

Ето и текста на цялата му позиция:

На 6.10.2022г. служебното правителство на Радев тихомълком разрешава продължаването на изпълнението на Договора за предоставяне на концесия върху Пристанищен терминал Росенец на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД. Като юридическо лице, свързано с Русия “Лукойл Нефтохим Бургас” АД попада в обхвата на ограничителните мерки по Регламент Nr. 833/2014г. и в съответствие с неговите разпоредби договорът за концесия следва да бъде прекратен до 10.10.2022г.

С какво право служебното правителство, което няма парламентарна легитимност, продължава концесията на Росенец? Българската държава трябва незабавно да ликвидира руския анклав Росенец и да си възстанови контрола върху Пристанищния комплекс. По този начин ще бъде прекратено финансирането на войната на Путин в Украйна от българска територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1074

1

IV123

14.10 2022 в 11:21

Сега стана ясно защо генерал Румчо се среща с хората от Лукойл, никакво намаление на цената на горивата не е обсъждано, то такова и няма