Telenor продава бизнеса си в България

OFFNews 19 януари 2018 в 12:20 10601 0

Телекомът Telenor ще продаде бизнеса си в България, както и в Сърбия и Черна гора срещу цена от 2 млрд .евро, съобщава "Капитал", позовавайки се на специализирания сайт Mergemarket. Източници на OFFNews също потвърдиха информацията, като от тях става ясно, че компанията отдавна се опитва да продаде бизнеса си в цяла Югоизточна Европа, тъй като намаляла печалбата, а в региона приходите са ниски.

Новината за продажбата идва само 3 години, след като Глобул стана Теленор. За това време скандинавската компания успя да усили пазарния дял и бързо да въведе 4G мрежа. Според резултатите за последното отчетено засега трето тримесечие телекомът има 3.23 милиона абонати в България, с 9% по-малко спрямо година по-рано.

Според непотвърдената официално информация, Теленор вече е определила купувача още през миналата година. "Капитал" твърдят, че става въпрос за американски инвеститори.

"Теленор България" е третият оператор по приходи в страната: за последната година (към края на октомври 2017) те са 667 млн. лв. Лидер е БТК с 875 млн. лв., следвана от "Мобилтел" с 806 млн. лв., но и двете компании предлагат доставка на телевизия и фиксиран интернет, доката "Теленор" има само мобилни услуги, където е втора по пазарен дял.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!