Quantcast

Цветан Василев иска да е сред спасителите на КТБ

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2014 в 21:32 4296 6

Финансовият консултант EPIC е уведомил днес БНБ, че в консорциума на Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман се включват и мажоритарният собственик на "Бромак" Цветан Василев и руската банка VTB.

В сряда БНБ информира, че е получила писмо от финансовия консултант с изключителни права на консорциума EPIC, в което се предлага сключване на договор за неразкриване на информация между EPIC, правителството и Българската народна банка, на основата на който EPIC да имат достъп до непублична информация за КТБ и да водят разговори с правителството и БНБ за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ.

От EPIC предлагат да се проведе среща в София през следващата седмица, съобщава агенция Bloomberg.

Epic е направила предложенията си в писмо до служебния премиер Георги Близнашки, финансовия министър Румен Порожанов и управителя на БНБ Иван Искров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2014 в 11:48

За “Искров е лъжец, Цацаров е подлец” – казаното от теб е АБСОЛЮТНО ВЯРНО -ако можеш само мъничко да си представиш какви шашми се въртят от Прокуратура/МВР “в рамките на закона”, направо ще изпаднеш в потрес!
Напр. след организирана от Главпрокурор 13 юни БАНКОВА паника в КТБ и в резултат от 13-20 юни от КТБ бе изтеглен главно електронно ЛИКВИДЕН ресурс от 1.3 млрд лв, а според доклад/квестори в КТБ е останал още 500 млн бързоликвиден ресурс, който се харчи за издръжка, одитори, квестори и т.н., а на 22юни БНБ отказва на КТБ подкрепа чл.33/ЗаконаБНБ (БНБ е длъжна)
какво правят “в рамките на закона” Главпрокурор и БНБ:
Първият – ГЛАВпрокурор организира обвинение с/у Банков надзор и с/у Цв. Василев. С първото блокира БНБ да не работи, с второто се опитва да се изсули за организираната БАНКОВА ПАНИКА ктб. От първото обвинение, така и от второто НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ. Но .. напр. ако Цв. Василев се подлъже да се появи в БГ, прокурорите ще го задържат, той ще обжалва, и като престои поне седмица в ареста (това ще е келепира на прокурорчетата), ще го освободят с/у някаква банкова гаранция, после пред СЪД НИЩО НЯМА да излезе. НАКРАЯ Цв. Василев ще осъди БГ и данъкоплатците ще платят. Но тогава няма да е същия главпрокурор и т.н. ВЪПРОС – ЗАЩО точно в момента след като на всички е ясна схемата данъкоплатците НЕ рИват сИга, че после ще е късно, ще платят като попове?
Вторият – БНБ първо се опита да вкара в употреба едни “пари в чували”. После се опита да обвинява политици. След това почна да се оплаква, че ... знам ли какво.
НО за да затлачи съвсем проблема с КТБ, възникнал главно от Главпрокурор и БАНКОВА ПАНИКА, И БЕЗДЕЙСТВИЯ на БНБ организира оценка на активите – нови одитори, нови пари и всякакви шменти-капели ЗА ОПРАВДАНИЕ. Сега пък виновни били кандидатите за оздравяване на КТБ (т.е. тези, които поне трябва да дадат изтегления от 13-20 юни ЛИКВИДЕН ресурс от 1.3 млрд (отишъл в НЕбългарски банки) и останалите след затварянето бързоликвиден ресурс от 500 млн (сега се харчат) или ОБЩО прибл. 2 МЛРД лв., че тези кандидати искали БГдържавата да плати щетата от прибл. 2 млрд лв. за организираната от Главпрокурор на 13 юни БАНКОВА ПАНИКА И ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО на БНБ по чл. 33 от ЗаконаБНБ.
И БНБ хитряшки нарича плащането на щетата от прибл. 2 млрд от БГдържавата за държавнА ПОДКРЕПА/участие. Просто няма такова искане, а се иска плащане на щета от 2 млрд лв. Тази щета от прибл. 2 млрд лв дори да отворят или ликвидират КТБ данъкоплатците в БГ ще платят.
Както и при първия – дори и да задържат Прокурорчетата Цв. Василев – накрая Прокурорчетата ще си вземат заплатите, а Цв. Василев ще осъди БГ – и в двата случая все данъкоплатците плащат. Пак ВЪПРОС – защо данъкоплатците НЕ рИват сИга???
Това е положението!

13.09 2014 в 13:23

Цялата афера с КТБ стана като в стария виц: На съда всичко е ясно, да влезе убития!

13.09 2014 в 11:28

Искал....аз пък искам да бъде арестуван и принуден да говори за Мафията в България.За всичките си политически покровители и приятели във времето от 2006г.,насам.Прелюбопитно четиво би било,да се опише,как точно той и неговата"банка",привличат по времето на три Правителства,огромни суми от НОИ,Отбраната,държавни фирми,общини..."случайни"граждани-спестовници от близкото и по-далечно минало,известни на широката публика.Интересно би било,да се чуе,как той и Моника,редят Кабинет 2013-2014г.Как е придобит Техномаркет,Петрол,как е ползвана КЗК,за рекетиране на големи вносители и търговци,като Хюндай България,напр.И много др.неща.Уви,живеем в БГ,където нещата са тъй непоклатимо оплетени,че правилата за "Омерта",са като детска приказка.

13.09 2014 в 11:26

Все едно Мадоф да предложи да спасява собствената си финасова пирамида.

13.09 2014 в 03:53

EPIC искат договор за НЕразкриване на инфо, за достъп до непублична инфо (явно скривана досега –от кого ли?!?) и права за дю дилижънс (техен преглед и оценка).
Проблемът не е в КТБ, а в ЗАВЕРАТА чрез БГфинансов колапс с БАНКОВА ПАНИКА да дойдат БГ спасителите, т.е. да бъде ЗАГРАБЕНА на властта в БГ.
ХРОНОЛОГИЯТА:
1) В основата на сагата “КТБ” стоят поръчителите на Протестърите. След като не успяха с тъпани и вувузели "разходки по жълти павета», окупация Парламент, вериги 2 пъти на Соф.университет, Цона, Иветка и всякаква паплач, НАКРАЯ НАЕХА консултанти - дадоха им «тЪпингПойнт-акъл» в една единствена точка - ФИНАНСОВ СРИВ... къде и как: ... умуваха, изчисляваха, и ЕВРИКА! – измислиха: банкова паника, първо КТБ, а после ПИБ..... Схемата включва БАНКОВА ВАКАНЦИЯ И ФИНансов колапс на БГ, и идват БГСпасителите, лигите им течаха за власт
2) на 25 февр14 Протестъри (Телевизия, камери, журналя) внасят Сигнал в Главпрокуратура с/у КТБ (Сигналът подписан от Хр.Иванов, със спрени адвокатски права, сега награден за служебен правосъден). ПОДОЗРЕНИЯ – Има сговор м/у Главпрокурор и протестъри (в случая с Хр. Иванов)!
3) М. Март14 Главпрокурор започва разследване с/у Банков надзор БНБ. Управсъвета на БНБ почва да се озърта! – “нещо става, май, ама!?!?!?”
4) М. май Главпрокурор повдига обвинения с/у Подуправителя/Банков надзор БНБ. Главпрокурора ХИЧ АБЕР си НЯМА от Банков надзор, но ... по нечие поръчение “блокира” БНБ. (Ако Главпрокурора разбира от Банков надзор, защо не повдигне обвинение с/у Уникредит за периодичното предоговаряне на задължения на Иво Прокопиев към Уникредит в полза на Прокопиев – това престъпление ли е?!??)
5) На 13 юни по Нареждане на Главпрокурора е проведена ювелирна акция в сградата на КТБ (Телевизия, МВРПикчърс, 3патрулки, 1бус, 10-на полицая с маски с х2 пищака) и хората ИЗТРЕЩЯХА – банкова ПАНИКА в КТБ.
В резултат на престъпно организираната от Главпрокурора 13юни банкова ПАНИКА “КТБ” 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3млрд ЛИКВИДЕН ресурс (отишли 860млн Булбанк, 250млн Пощенска, Париба, Алфа, т.н. все НЕбългарски банки), По доклад/квестори в КТБ са останали още 500 млн бързоликвид активи, които сега се харчат за квестори, служители, одитори т.н.
ОБЩО ДУПКАТА в КТБ в резултат на престъпното организиране 13юни БАНКОВА ПАНИКА от Главпрокурора е приблизит 2 МИЛИАРДА лв.
Кой ще върне този ресурс в КТБ за да заработи, как се връща огромен ресурс в БАНКА в условия на конкуренция, това питаме, ЧАКАМЕ ОТГОВОР!!!!!!
НЕ ни ТРЯБВАТ ЛАКЪРДИЙКИ на Главпрокурор и на разни конкурентни хитряги, водени от лакомия за тяхна печалба (банки и други), лакърдийки на Главпрокурора “що е това банкова дейност”, “що е това банков надзор”, “кражби в чували и т.н.
ХИТРЯГАта Главпрокурор се опитва с лакърдийки да се измъкне от отговорност за организираната на 13юни банкова ПАНИКА, и за щетата от 1.3 млрд на КТБ
ЗА ТАЗИ ЩЕТА ще осъдят държавата БГ по закона, и в Страсбург, и БГ ще плати
Главпрокурора в момента играе сценарий – СПАСЯВА се от отговорност!
ТОЧНО ТАЗИ ЩЕТА ЩЕ ПЛАТЯТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ !!!!!! (Някои все това рИват!)

13.09 2014 в 00:36

Лъже Искров - изпълнява ясна политическа поръчка: 7 милиона мишлета да платят масрафа на няколко турски и проруски мекерета.