Спад на ранни записвания на руски туристи

OFFNews Последна промяна на 17 март 2015 в 08:55 3755 7

Спад на ранни записвания на руски туристи

Ранните записвания на руските летовници у нас бележи спад с 15%. От началото на тази година до сега руснаците, които ще почиват на българското Черноморие, са със 150 души по-малко, спрямо миналата за същия период, съобщава БНТ.

Това показват данни на една от най-големите туроператорски фирми, чийто офис се намира в Санкт Петербург.

Почивката в чужбина за руснаците може да поскъпне с 80%, предупреждават туроператори. В момента пакетите на по-ранните записвания са с 50% по-скъпи, а очакванията са цените да се вдигнат още, когато наближи летният сезон. Причината за това повишение на цените е ниската стойност на руската рубла. Така днес 65 рубли се разменят за едно евро.

"Такава тенденция има когато хората са почивали в по-скъпи дестинации, например Италия, Испания, Гърция - те се преориентират към по-ниски ценови категории, където те смятат, че се очаква да получат аналогично по-ниска цена. Това е едната тенденция и в резултат на това България може да получи повече от колкото е имала преди”, каза Любомир Христов – български туроператор в Санкт Петербург

И въпреки това пазарът се оказва нестабилен, а слабата покупателна способност на руските граждани и ниската стойност на рублата, оказва отрицателно влияние върху летния сезон у нас. Тази нестабилност заставя хората да изчакват до последно със своя избор. И за да може България, ако не да увеличи броя, то поне да задържи руския турист, нашата страна вече предлага облекчен визов режим за руснаците. Мярка, за която заговориха редица политици. Това обаче не спря руския премиер Дмитрий Медведев да насърчи своите сънародници, особено държавните служители, да летуват не в България или Турция, а в Крим.

Така битката за руски летовници се включват Турция и Гърция, които вече предлагат специални пакети и цени за руския пазар. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2015 в 13:32

Руските туристи са намаляли много навсякъде, не само за България. По 2 причини:
1. Срива на стойността на рублата спрямо западните валути
2. Русия въведе нови, изключително високи изисквания за застраховки към руските туристически агенции. В момента повечето от тях не могат да си ги позволят и са пред фалит

17.03 2015 в 10:44

Ало, корифеите на туризма! Създателите на бетонни джунгли по Черноморието! На тоя свят само руснаци ли има, само те ли почиват през лятото? Я се поразтичайте малко, поизпотете се, стига сте хленчили и чакали наготово някакси направо от славното минало...

17.03 2015 в 10:33

Омръзна ми да слушам и да чета колко сме зависими от русия. то не бе газ, ядрено гориво,износ на стоки. сега и туризма. няма ли да се вземат в ръце всички тея? какво са се залепили за държавната бозка и само хленчат. Свършете нещо и сами! какво чакате някой друг вместо вас да свърши това.

17.03 2015 в 10:17

„Това показват данни на една от най-големите туроператорски фирми, чийто офис се намира в Санкт Петербург.“
Т.е. ЕДИН туроператор е записал 150 човека по-малко и това автоматично се лепва на целия туристически поток.

Ама така е в статистиката - важни са процентите, а не абсолютните числа. Дали се основават на 100 или 100000 души е без значение.

17.03 2015 в 09:53

Не разбрах само тва за кой точно хотел става дума дето се записали 150 руснака по-малко...

17.03 2015 в 09:52

Ако може и имотите по ЧЕрноморието да си продадат и въобще да не се мяркат там ще е най-добре!

17.03 2015 в 09:32

Ранните записвания на руските летовници у нас бележи спад с 15%. От началото на тази година до сега руснаците, които ще почиват на българското Черноморие, са със 150 души по-малко, спрямо миналата за същия период,
миналата година ранни записвания - Хбр
тази - Х-Хх15%
намалението от 15% = 150души
колко е Х?


ХА-ХА-ХАХХХХ!
оПРАВИХТЕ МИ НАСТРОЕНИЕТО И ТАЗИ СУТРИН.
ПРИЯТЕН ДЕН!