Синдиците в КТБ открили необслужван кредит от 8 млн. евро

OFFNews 20 април 2015 в 17:50 9103 6

Снимка БГНЕС

Временните синдици в КТБ са открили необслужван кредит в размер на 8 016 022 евро.

Това е записано в седмичния им отчет от 14 до 17 април, публикуван на страницата на Фонда за гарантиране на влоговете. Изпратена е нотариална покана към дружеството да изплати задължението си. 

Поради банковата тайна в съобщението са заличени данни, които са класифициарана информация, затова името на длъжника не може да се прочете.

Освен това длъжникът е еднолично акционерно дружество (ЕАД) и е променил името си, а задължението му е към еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) по банков договор в размер на повече от 8 млн. евро.

Двамата временни синдици - Росен Ангелов и Лазар Илиев, са изпратили сигнал до Софийска градска прокуратура (СГП) по друг необслужван кредит към КТБ от 2009 година.

От седмичния доклад става ясно още, че временните синдици, които подготвят КТБ за процедурата по несъстоятелност, са създали работна група, която ще разгледа всички искания за цесии, постъпили след отнемането на лиценза на банката. Продължава и работата по обявяване за недействителни прихващания на суми в КТБ. Една от исковите молби за обявяване на недействително е за прихващане за 500 000 евро.

Проведен е и разговор с международна одиторска компания, която да изготви правни становища по прихващанията, извършени преди отнемането на лиценза на банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови